Ken jij iemand die zich groots inzet voor diversiteit & inclusie in de culturele sector?

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Nomineer nu een project of persoon!

De &Awards zetten ieder jaar een project én een persoon in de schijnwerpers die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor diversiteit & inclusie. En zijn bedoeld als stimulans, waardering, voorbeeld en inspiratie naar andere organisaties in de culturele sector.

In 2024 worden twee prijzen uitgereikt:

&Awards Projectprijs 2024
&Award + geldbedrag van €20.000 voor een project dat op het gebied van diversiteit en inclusie een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt.

&Award Persoonsprijs 2024
&Award + geldbedrag van €5.000 voor een persoon die een zichtbare en onderscheidende bijdrage heeft geleverd op het vlak van diversiteit & inclusie.

Nomineren

Tot en met 1 september kun je een persoon of project nomineren voor een &Award. (Jezelf nomineren is niet toegestaan).

Uitreiking

Een onafhankelijke jury van vak experts én eerdere winnaars selecteert de winnaars. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 5 oktober tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

Mogelijk gemaakt door:

De &Awards zijn mogelijk gemaakt door de Rijkscultuurfondsen: Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds voor beeldende kunst en erfgoed, Filmfonds voor filmmakers, Nederlandse Letterenfonds voor schrijvers, vertalers, uitgevers, festivals en Fonds voor Cultuurparticipatie voor deelname aan cultuurprojecten.

Over de Code Diversiteit & Inclusie

De Code Diversiteit & Inclusie is opgesteld door de gezamenlijke brancheverenigingen in de culturele en creatieve sector en heeft als doel om de brede diversiteit in de samenleving te representeren in de cultuursector. De Code Diversiteit & Inclusie wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het VSBfonds en de zes rijkscultuurfondsen.

LKCA is penvoerder en verantwoordelijk voor de uitvoering en verdere ontwikkeling van de Code Diversiteit & Inclusie.

Verder lezen

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel