TheaterJONG

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
TheaterJONG is een eenmalig magazine, een gezamenlijke uitgave van LKCA en PLATFORM THEATER.

Het is een tijdsopname, een ijkpunt. Waar staan we n met het maken van theater met kinderen en jongeren? In interviews, reportages, cijfers en opinie komen theaterdocenten, theatermakers, leerlingen, oud-leerlingen en prominenten uit de sector aan het woord.
Een greep uit de inhoud:

  • Dubbelinterview met Eva Bal en Kamiel van der Laan. Twee pioniers. De een begon in 1978 in een leeg jeugdtheaterlandschap. De ander werkt sinds 2010 in dit landschap, geïnspireerd door theatervernieuwingen uit Londen.
  • In 2015 vierde Jeugdtheaterschool Meeuw Jonge Theatermakers in Leeuwarden haar 25-jarig bestaan. Een  aantal jeugdtheaterschoolgangers van het eerste uur blikken terug op hun jeugdtheaterschoolperiode. Allemaal 25 jaar ouder, vertellen ze welke betekenis die drie intensieve jaren (1990–1993) van theater maken op hun leven heeft gehad.
  • fABULEUS en DOX maakten samen de Vlaams-Nederlandse dansvoorstelling ‘Alleen de grootste nabijheid’. Twee verschillende productiehuizen, een theatermaker en een choreograaf aan het roer en acht Nederlandse en Vlaamse jongeren op de vloer. Bestaat er zoiets als een Nederlandse en Vlaamse ‘taal’ van maken? Wat is dan het verschil en wat levert het op? 
  • Joop van den Ende, Jet Bussemaker, Jan Jaap Knol, Sven Gatz en anderen prominenten vertellen waarom zíj het zo belangrijk vinden dat kinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen theater te spelen en maken.

TheaterJONG is een coproductie van LKCA en PLATFORM THEATER, hét nieuwe netwerk van makers, docenten en instellingen die theater maken met en doceren aan kinderen en jongeren.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel