Cultuurkrant – 2022, nummer 2

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

In de nieuwste Cultuurkrant onder meer aandacht voor de arbeidsmarkt. Gooien kunstprofessionals het bijltje erbij neer?

(lees verder onder afbeelding)

Pianoles Utrechts Centrum voor de Kunsten, Presentaties Muziek, 2016, foto Anna van Kooij-1325(1)
Foto Anna van Kooij, Utrechts Centrum voor de Kunsten

In deze Cultuurkrant:

  • Bezig zijn met dans, muziek en beeldende vorming is écht noodzakelijk voor de Oekraïense leerlingen van cultuurprofielschool Het Palet in het Brabantse Hapert.
  • Wie voor het vak van kunstdocent kiest moet financieel en mentaal opgewassen zijn tegen een onzeker bestaan. Sommigen hangen de lier aan de wilgen. Twee gewezen muziekdocenten vertellen over hun carrièreswitch.
  • Cultuuronderwijs in Nederland drijft op duizenden zzp’ers. Wordt hun inzet wel op waarde geschat? Jan Jaap Knol schrijft in zijn column dat er mooie stappen worden gezet, maar voor echte fair practice moet het tempo wel omhoog.
  • Muziekscholen hebben moeite met het vinden van docenten. Worden er te weinig muziekdocenten opgeleid? Of gooien kunstprofessionals het roer om, nu er elders genoeg aantrekkelijke vacatures zijn?
  • We zijn eindelijk weer vrij, de coronabeperkingen zijn afgeschaft. Hoe gaat het nu met de mensen die zich tijdens de pandemie, de één fel, de ander berustend, uitlieten over ‘de maatregelen’?

En verder onder meer

Cultureel antropoloog Francio Guadeloupe over de zoektocht naar nieuwe helden voor de jongere generaties in Europa, drie nieuwe opleidingen die inspelen op de populariteit van filmeducatie, de positieve maar ook negatieve effecten van een muziekproject met volwassen daklozen in Oostende, het effect van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen op cultuureducatie in hun gemeente volgens het LKCA-panel en een interview met Lizette Mijland die bij haar eigen dochter zag wat cultuureducatie bij hoogbegaafde leerlingen teweeg kan brengen.

Neem een gratis abonnement

Adres gewijzigd?

Geef dat door via een mailtje aan cultuurkrantnl@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.3 / 5. totaal 4

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel