Cultuurkrant – 2021, nummer 4

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
In dit nummer van de Cultuurkrant onder meer aandacht voor Aslan Muziekcentrum, dat een Amsterdamprijs voor de Kunst ontving voor de bijdrage aan de artistieke veelzijdigheid van de stad.

(lees verder onder de afbeelding)

Aslan Muziekcentrum – Foto: Fokke van Saane

In deze Cultuurkrant:

  • Zuhâl Gezik en Levent Aslan zagen de diversiteit en het aantal mensen met een biculturele achtergrond toenemen, maar bij muziekscholen, conservatoria en andere culturele instellingen veranderde vrijwel niets in het aanbod of leerlingenpopulatie. Aslan Muziekcentrum brengt daar in Amsterdam-West verandering in – en dat doen ze met veel succes.
  • Ook op een eiland als Curaçao is kunstonderwijs belangrijk voor persoonlijke ontwikkeling en de gemeenschap als geheel. Het kunstonderwijs van Instituto Buena Bista is dan ook geen ‘gewoon’ kunstonderwijs, maar gaat verder. David Bade en Tirzo Martha vertellen over hun aanpak.
  • Sinds het begin van de coronapandemie is het totale aantal amateurkunstenaars licht gestegen, blijkt uit de nieuwste Monitor Amateurkunst. Dat is verrassend nieuws. Onderzoeker Arno Neele legt uit waar dit aan ligt.
  • Met de Special Theater Eenakter Roadshow wilde Special Arts een bijdrage leveren aan de Agenda inclusieve podiumkunsten. Tine Veldhuizen van Special Arts koppelde professionele theatermakers aan theatergroepen voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Een interview met Tine Veldhuizen en met Joan Nederlof en Talitha Stijnman (theatergroep mugmetdegoudentand). “Ik kijk liever naar wat er allemaal wél kan.”

En verder interviews met kunstdocent Elmar Noteboom (InDifferent), Koen Vos en Remco Meijerink (ROC Friese Poort), Sarah Heijse (Cultuur Oost) en Astrid Honing (Plein C) en met beeldend kunstenaars Lobke Meekes en Sara Vrugt.

Neem een gratis abonnement

Neem een abonnement en ontvang voortaan de Cultuurkrant gratis in je brievenbus!
Gezien de huidige omstandigheden, kan het iets langer duren voordat je de krant in de bus hebt.

Adres gewijzigd?

Geef dat door via een mailtje aan cultuurkrantnl@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel