Meet Up! Kennis Delen

4 november 2021 | 13.00.15.00 uur | online via ZOOM
Ben je als medewerker van een penvoerder of als ambtenaar vanuit de overheid betrokken bij het programma Cultuureducatie met Kwaliteit, dan nodigen we je graag uit voor deze (deels) besloten MeetUp! Kennisdelen CmK. Deze middag staan de thema’s samenhang en samenwerken centraal.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl.

Hoe ziet de middag eruit?

Na een korte opening zoeken we gelijk de verdieping op. Als direct betrokkenen ga je met elkaar in gesprek in een besloten omgeving. Na de pauze voegen wij ons bij het LKCAtelier dat helemaal in het teken staat van het Nationaal Programma Onderwijs. Deze inschrijving is open voor iedereen en het voornaamste doel is om ervaringen te delen die wij allen weer kunnen gebruiken om de positie van cultuureducatie bij scholen en overheden te versterken.

12.45Inloggen en inloop
13.00Welkom en opening
13.15 Verdiepingssessies
01) Hoe organiseer je samenwerking op het gebied van kennisdeling?

Kennisdeling is een van de onderdelen van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Wat komt er kijken bij samenwerking en hoe doe je dat met kennisdeling? Annelies Bartelink neemt je mee in een verkenning.
02) Ketensamenwerking

Wanneer je naar de omgeving kijkt waarin kinderen opgroeien en leren, dan blijkt dit ‘ecosysteem’ aardig ingewikkeld in elkaar te zitten. Met het Landelijk Platform Kenniscentra Cultuureducatie hebben we al een eerste inventarisatie gedaan welke partijen betrokken zijn en welke rol zijn spelen. We delen en bespreken de resultaten.
03) Samenhang beleid gemeenten op onderwerpen als kansengelijkheid, deltaplan jeugd, NPO en CmK (voor ambtenaren)

Rond kinderen en jongeren die opgroeien wordt vanuit verschillende prioriteiten beleid georganiseerd. Ze leren in het onderwijs, ze krijgen zorg als dat nodig is, ze kunnen zich fysiek en mentaal uitleven/ontwikkelen via faciliteiten. In hoeverre speelt cultuur in al die facetten van beleid een rol en in welke mate wordt het netwerk van Cultuureducatie met Kwaliteit hiervoor ingezet?
04) Hoe organiseer je samenwerking met lokale partners?

Als penvoerder heb je te maken met veel partijen op veel verschillende niveaus: scholen, culturele instellingen, overheden, maar ook met verenigingen en zzp-ers. Het versterken van de culturele infrastructuur rond de scholen is een van de doelen van Cultuureducatie met Kwaliteit, maar hoe pak je die samenwerking met lokale partners nou op?
05) Projectenregeling mbo: hoe bouw je samenwerking op?

In de derde CmK-periode is voor het eerst ook mbo opgenomen met een matchingsregeling en een projectenregeling die dit najaar start. We vertellen je hoe een ROC in elkaar steekt, je krijgt tips en tricks over samenwerking, we delen bevindingen uit praktijkonderzoek en vanuit de werkgroep mbo/KCR laten we praktijkvoorbeelden zien.
14.45Pauze
15.00LKCAtelier: Waar staan we met het Nationaal Programma Onderwijs?