Veelgestelde vragen over de projectenmonitor Samen cultuurmaken

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Eén van de programma’s van het ministerie van OCW is het programma Cultuurparticipatie. Dit programma is erop gericht om voor iedereen gelijke kansen voor actieve cultuurparticipatie te creëren. Het doel is drempels weg te nemen die actieve cultuurdeelname in de weg staan. De projectenmonitor Samen cultuurmaken is opgezet om het leren van en tussen initiatieven te bevorderen.  Wanneer een project in uitvoering is en/of is afgerond, worden gestructureerd ervaringen bijgehouden door de projectleider, betrokken professionals en deelnemers. Dit gebeurt in de vorm van reflectie.
De projectenmonitor Samen cultuurmaken bevat een groot aantal vragen aan de projectleider, professional en deelnemers over de afgeronde projecten. In de plananalyse doen we inzichten op over:
  • waar de projecten plaatsvinden;
  • welke organisaties een aanvraag doen;
  • beoogde doelen en doelgroepen.
In de reflectie doen we inzichten op over:
  • deelnemers, aantallen en leeftijdscategorie;
  • bereikte doelen t.b.v. het verlagen van drempels;
  • hoe deze doelen zijn bereikt (kenmerken van de activiteiten, werving van deelnemers en samenwerking met partijen in andere sectoren).
We delen opgedane inzichten in onze jaarlijkse kennisdelingsbijeenkomsten van het programma Cultuurparticipatie, en in kennisdossiers. Daarnaast gebruiken we de inzichten als input om samen met OCW en FCP het programma Cultuurparticipatie te monitoren, evalueren en waar nodig bij te stellen.
De voorkant van de projectenmonitor Samen cultuurmaken geeft inzicht in waar in Nederland en de Cariben er gewerkt wordt aan een samenwerking tussen cultuur, zorg en welzijn met als doel het verlagen van drempels voor cultuurdeelname. Met de filters aan de linkerkant kun je filteren op kenmerken van de projecten. Let op: Gehonoreerde projecten van de regeling Samen cultuurmaken zijn niet verplicht om hun project aan de voorkant te tonen. Daarom zijn niet alle projecten die deelnemen aan de regeling zichtbaar aan de voorkant van de projectenmonitor.
Ja, wij staan open voor feedback op de projectenmonitor Samen cultuurmaken. Voor technische vragen en feedback kun je telefonisch contact opnemen met Pieter Brouwer van Cigarbox via 06-53722986, of mailen naar pieter@cigarbox.nl. Voor inhoudelijke ondersteuning, ervaringen en feedback neem je contact op met Josefiene Poll van LKCA, 030-7115177 of josefienepoll@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3 / 5. totaal 2

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Josefiene Poll (zij/haar/haar)
Josefiene Poll (zij/haar/haar)
Functie: Specialist Onderzoek
Expertise: onderzoek,overheidsbeleid,zorg en welzijn
josefienepoll@lkca.nl
030 711 51 77
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel