Subsidies

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

Subsidie Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ziet al mooie projecten voor de subsidieregeling Herdenkingsjaar Slavernijverleden binnenkomen, van klein tot groot. Heb je ook een plan voor een project dat een bijdrage levert aan het herdenken en vieren van de afschaffing van de slavernij? Of het vergroten van de kennis en het bewustzijn hierover? Dan zou jij subsidie kunnen aanvragen bij het Fonds.

Dit kan eventueel ook in het Engels, Papiamentu of Papiamento. Hiervoor is een vertaalvergoeding beschikbaar. Verder financiert het Fonds de projectkosten volledig. Voor vragen en advies neem contact op met één van de adviseurs van het Fonds.

Subsidieregeling Erfgoed Maken

Ken je de subsidieregeling Erfgoed Maken van het Fonds voor Cultuurparticipatie al? Er is ruimte voor een diversiteit aan erfgoedprojecten in 3 categorieën: van klein tot groot. Belangrijk is dat je, in elk geval, nieuwe of meer mensen actief betrekt bij je erfgoed. Samen maken jullie het erfgoed toekomstbestendig.

Heb je een plan of idee? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Sluit dan aan bij een van de online informatiesessie die het Fonds organiseert. Of neem contact op via erfgoed@cultuurparticipatie.nl.

Subsidie voor internationale samenwerkingen tussen erfgoedinstellingen

Werk je voor een erfgoedinstelling? En wil je samenwerken met een buitenlandse erfgoedinstelling (bijvoorbeeld in de Verenigde Staten of Suriname) om een onderzoekproject te doen? Misschien is de subsidieregeling Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen van het Mondriaan Fonds interessant voor jou.

Via deze regeling kun je subsidie aanvragen voor een onderzoek naar een gezamenlijk collectiegebied, maar ook voor de ontwikkelfase hiervan. De deadline voor aanvragen is 8 mei 2023. Voor meer informatie, neem contact op met Talitha van Ooyen via +31 20 523 15 13 of talitha.vanooyen@mondriaanfonds.nl

Overzicht alle subsidies

Voor een overzicht van alle subsidies, kijk op: Overzicht-fondsen-en-financiering.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Nasrien 27-11-2023

Beste,
Is het mogelijk om voor 2024 subsidie aan te vragen?
m
Met groet,
Nasrien

reageer
Bert Schoones 28-11-2023

Beste Nasrien,
Ik verwijs je graag naar de verschillende fondsen die hier boven genoemd worden. Als je in het 'Overzicht Fondsen en Financiering' hierboven op de naam van een fonds klinkt, kom je bij de website van dat betreffende fonds. Daar tref je ook de contactgegevens waar je verdere specifieke vragen kan stellen.
Vriendelijke groet, Bert

reageer
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel