LKCAtelier: Wat wij leren van cultuureducatie in Kenia en Tanzania

Iedere donderdag een online kennissessie, met elke week een ander actueel thema!
Deel dit artikel
Vaak hebben we het over (culturele) diversiteit en zien we ‘de ander’ als afwijkend ten opzichte van onze eigen norm en beleving. Maar wat nou als wij die ander zijn? In dit LKCAtelier verdiepen we ons in cultuureducatie in Kenia en Tanzania. Interessant voor álle onderwijsprofessionals die willen leren van en over andere culturen.

Over het algemeen hebben we wel een goed beeld van hoe cultuureducatie eruit ziet in Nederland en omringende landen. Maar hoe zit dat in landen met sowieso een heel andere cultuur en andere omstandigheden? We interviewen Ben Hekkema (Mocca Amsterdam), die veel ervaring heeft opgedaan met culturele projecten in Afrika. Ook Sami Gathii schuift aan. De Keniaan werkte en studeerde tien jaar lang in Nederland en werkt nu bij Yaden East Africa.

Verschillen en overeenkomsten

Als de cultuur en de omstandigheden in Kenia en Tanzania zo anders zijn, welke invloed heeft dat dan op de problemen die zij tegenkomen en de uitgangspunten die zij hanteren? Wat zijn de verschillen tussen de aanpak in die landen vergeleken met onze Nederlandse manier van werken? Hoe kunnen wij daarvan leren? Ook houden we onszelf een spiegel voor: is onze vanzelfsprekendheid wel zo vanzelfsprekend? En spelen we in onze dagelijkse werkpraktijk al wel voldoende in op de wensen en behoeften van onze leerlingen met Afrikaanse roots?

De opzet van het LKCAtelier is dat we starten met een uitgebreid interview over cultuureducatie in Kenia en Tanzania. Aansluitend nemen we uitgebreid de tijd om eventuele vragen te beantwoorden, stil te staan bij de beelden die ons zijn bijgebleven en om met elkaar de verdieping te zoeken.  

Lees- en kijktips

Inschrijfformulier

Deelname aan het LKCAtelier is gratis. Na aanmelding ontvang je van ons per mail de ZOOM-link. Let op: heb je je ingeschreven, dan rekenen wij op je aanwezigheid. Kun je toch niet aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl. Het LKCAtelier is niet op een later moment terug te kijken.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4 / 5. totaal 7

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ronald Kox
Ronald Kox
Functie: Leidinggevende Cultuureducatie
Expertise: curriculumontwikkeling
ronaldkox@lkca.nl
030 - 711 51 42
Bekijk alle experts
Deel dit artikel