LKCAtelier: Maak kennis met Visual Thinking Strategies

Iedere donderdag een online kennissessie, met elke week een ander actueel thema!
Deel dit artikel
De leermethode Visual Thinking Strategies (VTS) leert je om open en zonder oordeel waar te nemen, te onderzoeken, naar elkaar te luisteren en voort te bouwen op elkaar door naar kunstwerken te kijken. In dit LKCAtelier maak je kennis met deze methode, onder meer door zelf deel te nemen aan een VTS-gesprek.

VTS is een methode die in verschillende domeinen wordt toegepast: onderwijs, zorg, musea, welzijn en organisatie-ontwikkeling. Wat is precies de achtergrond van VTS en welke ervaringen hebben we al opgedaan? Adelijn van Huis en Ellie van den Bomen van VTS Nederland vertellen je er meer over. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. In kleinere groepjes voer je een VTS-gesprek. Aan de hand van een aantal open vragen praat je met elkaar over een kunstwerk.

Aan het eind van dit LKCAtelier weet je wat Visual Thinking Strategies inhoudt en welke manieren er zijn om het toe te passen in je eigen werkpraktijk. En die werkpraktijk kan net zo breed zijn als de inzetbaarheid van methode. Het programma is geschikt voor onder meer icc-trainers, educatiemedewerkers bij een culturele instelling of museum, VO/SO-consulenten, docenten pabo en/of kunstvakopleiding, cultuurcoaches, professionals werkend in of voor het onderwijs (PO, VO, SO, MBO) en ook voor professionals uit andere domeinen.

(lees verder onder het filmpje)

Leestips

Inschrijfformulier

Deelname aan het LKCAtelier is gratis. Na aanmelding ontvang je van ons per mail de ZOOM-link. Let op: heb je je ingeschreven, dan rekenen wij op je aanwezigheid. Kan je toch niet aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl. Het LKCAtelier is niet op een later moment terug te kijken.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.8 / 5. totaal 5

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Chantal de Bonth-Vromans
Chantal de Bonth-Vromans
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs
chantaldebonth@lkca.nl
030 - 711 51 64
Marian van Miert
Marian van Miert
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: cultuur- en erfgoedinstellingen,primair onderwijs
marianvanmiert@lkca.nl
030 - 711 51 45
Bekijk alle experts
Deel dit artikel