LKCAtelier: Kunst en Cultuur voor jou en mij?

Deel dit artikel
Tijdens dit LKCAtelier zoomen de onderzoekers Melissa Bremmer (Lector Kunsteducatie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en Marian van Miert in op de belangrijkste uitkomsten en aanbevelingen uit het onderzoek ‘Kunst en Cultuur voor jou en mij?’

Alle kinderen moeten zich kunstzinnig en cultureel kunnen ontwikkelen. Een krachtig cultuureducatief systeem in de omgeving rondom het kind is daarvoor onmisbaar. Zo’n systeem bestaat uit verschillende partijen, zoals scholen, ouders/verzorgers, culturele instellingen, buurthuizen en verenigingen, die samen de culturele ontwikkeling van het kind mogelijk maken. In het (voortgezet) speciaal onderwijs is zo’n cultuureducatief systeem minder vanzelfsprekend dan in het regulier onderwijs. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Kunst en Cultuur voor jou en mij?’

Wat kun je verwachten?

Tijdens dit LKCAtelier zoomen de onderzoekers Melissa Bremmer (Lector Kunsteducatie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en Marian van Miert in op de belangrijkste uitkomsten en aanbevelingen uit het onderzoek. Ook ga je zelf actief aan de slag met een systeemanalyse van een cultureel leerecosysteem.

Voor wie?

Dit LKCAtelier is interessant voor iedereen die de culturele levensloop van een kind in het speciaal onderwijs wil helpen versterken. Werk jij bijvoorbeeld als politici, beleidsmaker, bij een fonds, ondersteuningsinstelling, opleiding (pabo, kunstvakopleiding of master kunsteducatie) of als bestuurder in het speciaal onderwijs? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden.

Heb je toegankelijkheidswensen? Laat het ons weten.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan onze online bijeenkomsten. Heb je toegankelijkheidswensen? Neem gerust contact met ons op om je wensen te bespreken.

Verder lezen en luisteren

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Marian van Miert (zij/haar/haar)
Marian van Miert (zij/haar/haar)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs,speciaal onderwijs
marianvanmiert@lkca.nl
030 711 51 45
Bekijk alle experts
Deel dit artikel