LKCAtelier: Hoe verzorg je een digitale gastles? (vol)

Iedere donderdag een online kennissessie, met elke week een ander actueel thema!
Deel dit artikel
Sinds corona is het voor instellingen extra relevant om het onderwijsaanbod digitaal aan te bieden. Maar hoe creëer je online een leuke en leerzame beleving van kunst en erfgoed waarbij je ook nog voldoet aan de educatieve doelstellingen?

Aanmelden voor dit LKCAtelier is helaas niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl. We kijken aan de hand van het aantal mensen op de reservelijst naar mogelijkheden tot een vervolg van de sessie.

In deze interactieve workshop leer én ervaar je samen met andere educatiemedewerkers van cultuur- en erfgoedinstellingen hoe je een digitale gastles verzorgt. Je maakt kennis met een aantal krachtige werkvormen waarin verbinding, plezier en interactie centraal staan.

Achtergrond

Het programma Digitaal Erfgoed voor het Onderwijs, een samenwerking tussen Kennisnet en Netwerk Digitaal Erfgoed, ligt aan de basis van dit LKCAtelier. De workshop wordt gegeven door Leny Baas (Dock20) en Rick de Visser (Kennisnet). Rianne Schoonderbeek van het Drents Museum vertelt als gastspreker over haar ervaring met online lessen voor het onderwijs.

Meer weten over digitale cultuureducatie? Bekijk het stappenplan Digitaal Erfgoed voor het Onderwijs.

Huiswerkopdracht

Om goed voorbereid deel te kunnen nemen, is het fijn Gastlessen organiseren? Zo doe je dat digitaal! te lezen. Dit artikel staat centraal in dit LKCAtelier. Ook vragen we je een afbeelding van erfgoed uit je eigen omgeving vooraf met ons te delen. Na inschrijving ontvang je van ons de Padlet-link.

Leestips

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.4 / 5. totaal 15

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ronald Kox
Ronald Kox
Functie: Leidinggevende Cultuureducatie
Expertise: curriculumontwikkeling
ronaldkox@lkca.nl
030 - 711 51 42
Bekijk alle experts
Deel dit artikel