Cultuurdag VO 2017

datum:
16 november 2017
locatie:
Amersfoort, De Rijtuigenloods
tijd:
9.30 - 17.30 uur
VO dag 2017
Een dag speciaal voor CKV-, kunstvak- en geschiedenisdocenten in het voortgezet onderwijs én voor medewerkers educatie van culturele instellingen die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen. 

Welke ervaringen zijn er met het vernieuwde CKV havo/vwo? Hoe worden de kunstvakken geïntegreerd in de nieuwe beroepsgerichte profielvakken van het vmbo? Wat is het laatste nieuws rondom Curriculum.nu? En op welke manier zijn culturele instellingen met al deze ontwikkelingen bezig? 

Sessies

Met 33 sessies verdeeld over drie ronden boden we alle professionals die werken in of voor het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om een programma samen te stellen dat aansluit op de eigen werkpraktijk. 
Bekijk het overzicht van alle sessies inclusief de doelgroep

Plenair

Monique Volman liet ons in haar keynote zien dat we veel kunnen leren van buitenschoolse programma’s. Vooral wanneer we persoonsvorming belangrijk vinden. 
16 november was óók de Internationale Dag van de Tolerantie. Een mooi moment om het vmbo-onderwijsprogramma ‘Voices of Tolerance’ te presenteren! En Haagse jongeren verzorgden een kleine compilatie van Get On Stage, een project waarin jongeren samen met vakdocenten toewerken naar de productie ‘Difference makes the difference’. 
Lees het hele plenaire programma

Binnenkort komt hier een uitgebreid verslag van deze dag.