Rozemarijn Schouwenaar (zij/haar/haar)

Rozemarijn Schouwenaar (zij/haar/haar)
Rozemarijn Schouwenaar (zij/haar/haar)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: mbo
rozemarijnschouwenaar@lkca.nl
030 711 51 43

Opgroeiend in een muzikaal hippiegezin met ouders uit het onderwijs, ontwikkelde ik een passie voor dans en theater. Er was ruimte om mijn eigen talent te ontwikkelen. Ik reisde als plattelandsmeisje wel uren met de bus naar mijn balletschool, terwijl we het thuis niet breed hadden. Besefte me toen al dat kunst en cultuur niet toegankelijk is voor iedereen. En hoe kan het in ons kleine, rijke Nederland, dat cultuureducatie nog steeds niet toegankelijk is voor alle jongeren? Daarom maak ik me hard voor alle jongeren: gelijke kansen en ook eigen zeggenschap.

Ik ontwikkelde me in kunstmanagement en specialist participatie in dans en urban arts bij de LKCA-voorlopers LCA en Kunstfactor. Sinds 2016 focus ik me op cultuureducatie in het mbo. Met mijn expressieve karakter zit ik vol nieuwe ideeën. Een urgent vraagstuk of complex probleem oppakken, samen met een team aan de slag te gaan, is wat ik graag doe. Het liefst ontwikkel ik nieuwe programma’s en verbind ik uiteenlopende partijen. Om kunst en cultuur in het mbo een plek te geven – in CmK3- is bijvoorbeeld strategisch werk nodig en een stevige politieke lobby.

Heb je vragen over dans, cultuureducatie in het mbo-onderwijs (CmK3), burgerschap, diversiteit en inclusie? Of wil je hierover met mij van gedachten wisselen? Bel of mail me dan. Ik geef ook presentaties en workshops voor culturele instellingen en mbo-scholen.

Bekijk alle medewerkers