Irene Ford

Irene Ford
Irene Ford
Functie: Lid raad van toezicht LKCA. Zakelijk leider bij Museum Rembrandthuis

Irene is al jaren actief als zakelijk leider in de culturele sector. Haar ogen voor cultuureducatie zijn geopend toen zij bij Aslan Muziekcentrum als zakelijk leider actief was. Bij Cinekid kreeg ook haar liefde voor film weer een plaats binnen haar werkterrein. Nu is zij hoofd financiën en organisatie van Museum Rembrandthuis en verkent zij het museumwezen waar de participerende bezoeker dagelijks centraal staat.

Irene heeft in verschillende selectiecommissies gezeten waaronder voor het Impakt festival, festival Media Art Friesland en de Nederlandse Oscar Selectie Commissie. Ook was zij eerder bestuurslid van Muziek Instituut MultiMedia (MiMM).

Na de bachelors Spaans en Frans heeft zij culturele studies met de minor filmtheorie gestudeerd. Later is daar een post-bachelor bedrijfskunde aan toegevoegd. Maar het echte leren gebeurde in de praktijk bij het door studenten gerunde filmtheater Kriterion in Amsterdam. Leren door te doen vindt ze een belangrijk aspect voor alle delen van het leven. Bij LKCA ziet ze deze waarde terug. Ze is sinds december 2019 lid van de raad van toezicht en de audit commissie.

Terug naar Raad van Toezicht