Towards Cultural Democracy – Nick Wilson

Op weg naar culturele democratie
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Onderzoek van dr Nick Wilson met als centrale vraag: Kan cultuur een rol spelen om onze democratie en de democratische vrijheden van mensen te ondersteunen?

Dr Nick Wilson schetst in dit rapport een alternatieve manier om te bouwen aan een levendige gedeelde cultuur die zinvol en waardevol is voor iedereen.

De onderzoekers pleiten ervoor te werken aan culturele democratie. Daarvoor is het nodig dat iedereen cultureel vermogen ontwikkelt en inhoudelijk vrij is om samen met anderen (nieuwe) versies van cultuur te creëren.

Slechts een klein deel van de bevolking maakt regelmatig gebruik van door de overheid gefinancierde culturele organisaties en activiteiten. Tegelijkertijd groeit het besef van de buitengewone diversiteit aan creatieve en culturele activiteiten die dagelijks plaatsvinden. Het is belangrijk te laten zien wat we kunnen doen om het creatieve potentieel van elke burger te realiseren.

Towards Cultural Democracy levert hieraan een onderscheidende bijdrage. De centrale vraag is: Hoe kunnen we onze democratie en de democratische vrijheden van mensen over de hele wereld het beste ondersteunen? Om die vraag te beantwoorden moet we cultuur niet zozeer zien als een ‘doel’ dat je kunt bereiken als we de democratie hebben veiliggesteld, maar eerder als een bijdrage die de democratie zelf ‘voedt’.

De publicatie heeft een manier geopend om creatief na te denken over de plaats van cultuur in onze wereld en die van onze kinderen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel