Cultuurkrant – 2022, nummer 3

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Gunay Uslu is eindelijk weer eens een staatssecretaris voor Cultuur en Media met een cv met meer culturele dan politieke functies. In de nieuwste Cultuurkrant een groot interview waarin ze vertelt hoe zij als kind kennismaakte met kunst en cultuur. En natuurlijk vroegen we naar haar ambities: wat wil ze bereiken? En wat gaat ze doen voor de vele zzp’ers in de sector?

(lees verder onder afbeelding)

Staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu ANP
Foto ANP

In deze Cultuurkrant:

  • Een interview met staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media). Zij wil zich inzetten voor het vanzelfsprekender maken van kunst en cultuur in opvoeding en onderwijs.
  • Om onze planeet levensvatbaar te houden, zijn verbeeldingskracht en creativiteit broodnodig. Volgens architect en voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade zijn kunstenaars daarom meer dan ooit onmisbaar.
  • Ze hebben nogal wat losgemaakt, de onderwijsplannen van minister Wiersma. Moeten kunstdocenten vrezen ondergesneeuwd te raken door de geambieerde focus op de zogenoemde ‘basisvaardigheden’ in het onderwijs? We vroegen het aan drie experts.
  • Buitenlandse best practices: de kunstlessen in Vlaanderen zijn spotgoedkoop, in Noorwegen floreert de amateurmuziek en de Finnen geven kunst een prominente plek in het onderwijs. Hoe krijgen ze het daar zo goed voor elkaar?  
  • Hoe werken theatermakers samen met acteurs met een verstandelijke beperking? Hoe halen zij het beste uit deze acteurs? Monique Bussmann leidde een onderzoek naar inclusieve samenwerking binnen het theater en geeft adviezen.

En verder onder meer

De afscheidnemende directeur-bestuurder van LKCA Sanne Scholten over het begrip artistieke kwaliteit, Jan Jaap Knol met een oproep aan de overheid om verantwoordelijkheid te nemen voor het op orde houden van voorzieningen voor amateurkunst en cultuureducatie, Evert Bisschop Boele en Imre Kruis over hun inventarisatie van het muziekonderwijs in de drie noordelijke provincies en een interview met de directeur van het Haagse Podium NOORD Elly Hajian over de do’s en don’ts van wijkgericht werken.

Neem een gratis abonnement

Adres gewijzigd?

Geef dat door via een mailtje aan cultuurkrantnl@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.3 / 5. totaal 9

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel