Cultuurkrant – 2022, nummer 1

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
In dit nummer van de Cultuurkrant onder meer aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente is vaak de belangrijkste subsidiegever van cultuur.  

(lees verder onder afbeelding)

illustratie van een band met de tekst 'niet vergeten te stemmen voor cultuur'
Illustratie: Bas van der Schot

In deze Cultuurkrant

  • Edwin van Meerkerk roept op: zet bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart je kruisje in het juiste vakje. Op de meeste plekken is de gemeente verreweg de belangrijkste subsidiegever van cultuur. Je stem is daarom van levensbelang voor de sector.
  • Cultuurwethouder Marcelle Hendrickx vertelt over de PACT-aanpak (People Acting in Community Together). Wat kan dit betekenen voor Tilburgse wijken met een achterstand? Ook benadrukt Ulco Mes de positieve effecten van het criminaliteitspreventieproject ForwArt, dat daar onderdeel van is.
  • Ook aandacht voor: hoe vraag je op een effectieve manier aandacht voor cultuur in de gemeenteraad? Cultuur wordt te snel weggezet als subsidievreter. Dat vinden raadsleden Diederik van der Meide (PvdA, Groningen) en Leo Morren (GroenLinks, Gemeente Berkelland).

En verder onder meer

Professionals geven hun visie op het coalitieakkoord van Rutte lV, Karoun Baghboudarian en Hanneke Ramselaar over de vliegende start van Muziekhuis050, Twee Blikopeners van het Stedelijk Museum vertellen hoe je jongeren bereikt met cultuur, een interview met de filmleraar van het jaar, aandacht voor inclusiedans, én: Welke kunstenaars verdienen aandacht in de klas? Wieteke van Zeil en Clayde Menso geven tips.

Neem een gratis abonnement

Adres gewijzigd?

Geef dat door via een mailtje aan cultuurkrantnl@lkca.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.3 / 5. totaal 3

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel