Cultuurkrant – 2020, nummer 2

Bijgewerkt op:
Deel dit artikel
Het coronavirus heeft een grote impact op de sector. In de Cultuurkrant veel aandacht daarvoor. Maar dat is niet het enige. Wist je bijvoorbeeld dat IJsland voorop loopt op het gebied van cultuureducatie?
Illustratie: Josien Vogelaar

In deze Cultuurkrant:

  • Het is te vroeg om de precieze impact van het coronavirus op de sector scherp in kaart te brengen. Wat zijn de belangrijkste kwetsbaarheden?
  • De sector reageerde snel en inventief op de corona-uitbraak. Maar er zijn ook zorgen. Hoe lang gaat dit nog duren?
  • Protocollen maken de sector nu coronaproof. Professionals moeten nadenken over het mogelijke risico van blaasmuziek en het werken met klei.
  • Wie wil er straks nog kunstdocent zijn? Over de penibele inkomenspositie van professionals in de (buitenschoolse) cultuureducatie. Wat kunnen we verwachten, en wat kunnen kunstdocenten en -instellingen zelf doen?
  • IJsland loop voorop op het gebied van cultuureducatie. Wat is het geheim van cultuureducatie ‘The Viking Way’?
  • Hoe zet je de deuren van een cultureel centrum zo wijd mogelijk open? Een interview met CREA-directeur Dennis van Galen.
  • Pijnbeleving kan verminderen onder invloed van dat éne lied, die favoriete symfonie. Zeker als die muziek aan het ziekbed wordt gespeeld. Een interview met onderzoekster Karolien Dons.

Gratis abonnement

Neem een abonnement en ontvang voortaan de Cultuurkrant gratis in je brievenbus!
Gezien de huidige omstandigheden, kan het iets langer duren voordat je de krant in de bus hebt.

De papieren versie van Cultuurkrant 2020 – 2 is door de enorme belangstelling niet meer leverbaar. Als je nu een gratis abonnement neemt, ben je verzekerd van een exemplaar van de volgende edities van de Cultuurkrant NL. Ook in de krant van september zullen we aandacht besteden aan de gevolgen van de coronacrisis voor cultuureducatie en -participatie.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.2 / 5. totaal 6

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (5)
Imara Geels 18-09-2020

Is het mogelijk om per mail de krant of een link naar de krant doorgestuurd te krijgen wanneer de volgende nummer verschijnt? Papieren versie is voor mij niet nodig maar het volgen om online te lezen gaat mij niet lukken. Een attentie zou dan fijn zijn. Of is er al een plek waar dit gebeurt waar ik me voor kan inschrijven

reageer
PaulienFranken@lkca.nl 21-09-2020

Beste Imara, de Cultuurkrant NL verschijnt alleen op papier. Slechts enkele artikelen uit de krant worden online geplaatst. De krant is wel online te bekijken via Issuu. Als de krant uitkomt, verschijnt er een bericht in onze nieuwsbrief en op onze website. Als je graag alle artikelen leest, is een gratis abonnement de beste optie.
Met vriendelijke groet, Paulien Franken

reageer
Andries vd Broek 25-08-2020

LS, net gaf ik mn adresgegevens door, graag ontvang ik zo mogelijk ook nr.2. Dank en groet.

reageer
PaulienFranken@lkca.nl 27-08-2020

Beste Andries, nr. 2 is helaas op. Een deel van de inhoud daarvan is nog wel terug te vinden op onze website. Je ontvangt nr. 3 binnenkort per post.

reageer
Annette Vooijs 12-08-2020

Ik ontvang heel graag de volgende cultuurkrant
Annette Vooijs
Stakenberg 69
6718DG Ede

reageer
PaulienFranken@lkca.nl 17-08-2020

hoi Annette, dank voor je aanmelding. Je ontvangt de volgende Cultuurkrant per post. Groeten, Paulien

reageer
Rianne Stouten 27-07-2020

Ik ontvang graag de Cultuurkrant
Rianne Stouten
Batelier 69
3362 JR Sliedrecht

reageer
29-07-2020

Hoi Rianne, dank voor je aanmelding! Je ontvangt de volgende Cultuurkrant op de deurmat :) Groeten, Ralf

reageer
Margret Kuijper 22-06-2020

Goedemorgen, volgens mij ben ik sinds een jaar ingeschreven bij het LLKCA. Nu heb ik eigenlijk het hele jaar niets ontvangen. Nu is me ondonduidelijk of ik dat ook op papier moet ontvangen of via de mail, maar beide zijn me onbekend. Kunt u iets voor me nakijken? Was ik al ingeschreven en gaat het op mijn werk mis, wordt de post niet aan mij doorgegeven of komt de post via mail in de spam bij me. Ik ben erg benieuwd, ik mis nml het contact.
Graag uw reactie.

reageer
PaulienFranken@lkca.nl 23-06-2020

Beste Margret Kuijper, dank voor je bericht. Ik ga bij mijn collega's navragen of je in het systeem staat. Met vriendelijke groet, Paulien Franken

reageer
PaulienFranken@lkca.nl 25-06-2020

Beste Margret, je staat niet in ons systeem. Je kunt je aanmelden voor de Cultuurkrant NL via https://www.lkca.nl/abonnement-cultuurkrant/. Dan krijg je de volgende Cultuurkrant Nl in september in de bus. Met vriendelijke groet, Paulien Franken

reageer
Bijgewerkt op:
Deel dit artikel