Cultuurkrant NL – 2020, nummer 2

Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Het coronavirus heeft een grote impact op de sector. In de komende Cultuurkrant NL, die rond 17 juni uitkomt, veel aandacht daarvoor. Maar dat is niet het enige. Wist je bijvoorbeeld dat IJsland voorop loopt op het gebied van cultuureducatie?
Illustratie: Josien Vogelaar

In deze Cultuurkrant NL:

  • Het is te vroeg om de precieze impact van het coronavirus op de sector scherp in kaart te brengen. Wat zijn de belangrijkste kwetsbaarheden?
  • De sector reageerde snel en inventief op de corona-uitbraak. Maar er zijn ook zorgen. Hoe lang gaat dit nog duren?
  • Protocollen maken de sector nu coronaproof. Professionals moeten nadenken over het mogelijke risico van blaasmuziek en het werken met klei.
  • Wie wil er straks nog kunstdocent zijn? Over de penibele inkomenspositie van professionals in de (buitenschoolse) cultuureducatie. Wat kunnen we verwachten, en wat kunnen kunstdocenten en -instellingen zelf doen?
  • IJsland loop voorop op het gebied van cultuureducatie. Wat is het geheim van cultuureducatie ‘The Viking Way’?
  • Hoe zet je de deuren van een cultureel centrum zo wijd mogelijk open? Een interview met CREA-directeur Dennis van Galen.
  • Pijnbeleving kan verminderen onder invloed van dat éne lied, die favoriete symfonie. Zeker als die muziek aan het ziekbed wordt gespeeld. Een interview met onderzoekster Karolien Dons.

Lees de Cultuurkrant online

Cultuurkrant NL 2020 nr 2

Gratis abonnement

Neem een abonnement en ontvang voortaan de Cultuurkrant NL gratis in je brievenbus!
Gezien de huidige omstandigheden, kan het iets langer duren voordat je de krant in de bus hebt.

De papieren versie van Cultuurkrant NL 2020 – 2 is door de enorme belangstelling niet meer leverbaar. Als je nu een gratis abonnement neemt, ben je verzekerd van een exemplaar van de volgende edities van de Cultuurkrant NL. Ook in de krant van september zullen we aandacht besteden aan de gevolgen van de coronacrisis voor cultuureducatie en -participatie.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.8 / 5. totaal 4

Reageer

Uw bericht kan gewijzigd worden door de beheerder
Reacties (2)
Rianne Stouten 27-07-2020

Ik ontvang graag de Cultuurkrant
Rianne Stouten
Batelier 69
3362 JR Sliedrecht

reageer
Ralf Steenbeek 29-07-2020

Hoi Rianne, dank voor je aanmelding! Je ontvangt de volgende Cultuurkrant op de deurmat :) Groeten, Ralf

reageer
Margret Kuijper 22-06-2020

Goedemorgen, volgens mij ben ik sinds een jaar ingeschreven bij het LLKCA. Nu heb ik eigenlijk het hele jaar niets ontvangen. Nu is me ondonduidelijk of ik dat ook op papier moet ontvangen of via de mail, maar beide zijn me onbekend. Kunt u iets voor me nakijken? Was ik al ingeschreven en gaat het op mijn werk mis, wordt de post niet aan mij doorgegeven of komt de post via mail in de spam bij me. Ik ben erg benieuwd, ik mis nml het contact.
Graag uw reactie.

reageer
PaulienFranken@lkca.nl 23-06-2020

Beste Margret Kuijper, dank voor je bericht. Ik ga bij mijn collega's navragen of je in het systeem staat. Met vriendelijke groet, Paulien Franken

reageer
PaulienFranken@lkca.nl 25-06-2020

Beste Margret, je staat niet in ons systeem. Je kunt je aanmelden voor de Cultuurkrant NL via https://www.lkca.nl/abonnement-cultuurkrant/. Dan krijg je de volgende Cultuurkrant Nl in september in de bus. Met vriendelijke groet, Paulien Franken

reageer
Gepubliceerd:
Deel dit artikel