Cultuurkrant NL – 2019, nummer 2

Gepubliceerd:
Deel dit artikel
In dit nummer van de Cultuurkrant NL aandacht voor de start van Cultuur@Cruyffcourts: op veel Cruyffcourts kan nu ook worden gedanst en muziek gemaakt. Verder interviews met Anthony Heidweiller, de artistiek directeur van Operamakers, met onderwijspedagoog Gert Biesta en met Marjolein Rietveld, de directeur van Kunstbende.
Cultuurkrant NL 2019 nr 2
  • Anthony Heidweiller, artistiek directeur van Operamakers: “Alleen door nu te investeren kunnen we kunst stevig verankeren in een kosmopolitische maatschappij. Anders zien we over dertig jaar nog steeds hetzelfde aanbod in de musea en de theaters, met hetzelfde, overwegend witte publiek.”
  • Dansen op een voetbalveld, rappen op de middenstip. Dat is Cultuur@CruyffCourts, een nieuw initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation.
  • Gaat het in de kunsteducatie nog wel om de waarde van kunst, en ís het eigenlijk wel educatie? Dat vraagt de internationale onderwijspedagoog Gert Biesta zich af. “Ik ben nogal kritisch op wat ik de expressivistische opvatting van het onderwijs noem. Je kunt niet alleen maar zeggen: o, creatieve expressie is zo mooi en zo goed!”
  • Hoe kunnen muziek- en taalonderwijs elkaar versterken? Vier experts aan het woord.
  • Marjolein Rietveld is directeur van Kunstbende. Hoe ontdek en ontwikkel je creatief talent en hoe bereik je jongeren? “We hebben geleerd om het woord ‘kunst’ te vermijden.”

Foto boven: Tijdens de aftrap van Cultuur@CruyffCourts. Foto Koen Suyk

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Gepubliceerd:
Deel dit artikel