Cultuurkrant NL – 2019, nummer 1

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
In dit nummer van de Cultuurkrant NL onder andere interviews met trompettist Eric Vloeimans en scheidend directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie Jan Jaap Knol. En: wat geven de provincies eigenlijk uit aan kunst- en cultuureducatie?
Cultuurkrant NL 2019 nr 1
Illustratie: Bas van der Schot
  • Een interview met trompettist Eric Vloeimans, over de culturele infrastructuur in Brabant. Veel muziekscholen zijn wegbezuinigd. ‘Ik wil wel even gecommuniceerd hebben dat ik me positief gestemd voel door de initiatieven die ik de laatste tijd om me heen zie.’
  • Meedoen aan culturele projecten kan statushouders en economische vluchtelingen enorm veel opleveren. Wat is de beste aanpak?
  • Ondanks hun aangeboren beperking schopten trompettist Andre Heuvelman en danser Redo het ver in de kunst. Dankzij veel talent, stimulerende ouders én, niet onbelangrijk, goede kunstdocenten.
  • Kunstmatige Intelligentie (KI) duikt steeds vaker op in de kunst. Ook het cultuuronderwijs krijgt ermee te maken. Realiseren docenten zich dat wel?
  • Het Fonds voor Cultuurparticipatie stond net goed en wel op poten, of crisis en bezuinigingen sloegen toe. Nu lijkt het tij weer te keren. Scheidend directeur Jan Jaap Knol ziet een veerkrachtige sector. Wijze les bij zijn afscheid: ’Roep niet alleen dat Kunst Heel Belangrijk is. Laat het zien.’
  • Wat geven de provincies eigenlijk uit aan kunst- en cultuureducatie?

Lees de eerste CultuurkrantNL van 2019 online

Illustratie: Bas van der Schot

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel