Baas van Morgen: De 14-jarige Lucas voor één dag de baas bij LKCA

Utrecht, 10 juni 2021 – Vandaag stond directeur-bestuurder Sanne Scholten van het LKCA voor een dag haar stoel af aan Lucas van der Heijden. De 14-jarige leerling van de vmbo-school VOLT! Toekomstmakers in Utrecht boog zich over het thema gelijke kansen op de werkvloer.

De ontvangst van Lucas als de nieuwe baas is niet onopgemerkt gebleven. Bij het ophalen werd de Baas van Morgen op school getrakteerd op een muzikaal optreden. Na een uitgebreide rondleiding op kantoor bij LKCA ontmoette hij medewerkers digitaal en fysiek. Hij sprak met medewerkers over hoe het thuiswerken op een plezierige manier ingericht kan worden, zowel tijdens als na corona. Na de lunch presenteerde hij zijn plan aan de Baas van Vandaag.

Sanne en Lucas luisteren buiten naar een band

Gelijke kansen in de cultuursector

LKCA levert als landelijke kennispartner op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie een zichtbare bijdrage aan een inclusieve cultuursector en gelijke rechten en kansen voor iedereen. “Door mee te doen met de Baas van Morgen willen we jongeren kennis laten maken met hoe het in een organisatie als LKCA eraan toegaat. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat het talent van morgen dezelfde kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Afkomst, gezondheid, levensbeschouwing en de wijk waarin je opgroeit,  maken vaak dat jongeren al op achterstand staan. Het is aan de bazen van vandaag om kansenongelijkheid tegen te gaan. Wij kunnen jongeren toekomstperspectief bieden en dat extra steuntje in de rug  geven door ze te inspireren om het beste uit zichzelf te halen”, aldus Sanne Scholten.

LKCA streeft na dat iedereen zich welkom en thuis voelt op de werkvloer en gelijke kansen krijgt. Het is dit jaar voor het eerst dat LKCA meedoet aan het initiatief Baas van Morgen van JINC. Deze non-profit organisatie strijdt voor gelijke kansen onder jongeren.

Wat vonden de Baas van Vandaag en Morgen ervan?

Beide bazen waren enthousiast over deze dag. Lucas: “Ik vond het echt superleuk. Het was fijn om medewerkers te ontmoeten. ”

Sanne: “Het was fantastisch dat Lucas voor een dag inzicht heeft gekregen in mijn werkdag. Als Baas van Morgen heeft hij het hartstikke goed gedaan. Ik heb hem een beloftekaartje meegegeven zodat hij op een later moment een beroep op mij kan doen als hij ergens hulp bij nodig heeft. Er is geen betere manier om jongeren te inspireren door een dag de touwtjes uit handen te geven. Heel waardevol dat we met zoveel organisaties in Nederland jongeren deze ervaring kunnen geven. Volgend jaar doen we absoluut weer mee!”