Lucien Kembel wordt nieuwe directeur-bestuurder LKCA

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
LKCA trapt het nieuwe jaar feestelijk af: met trots kondigen we aan dat Lucien Kembel per 1 april 2023 onze nieuwe directeur-bestuurder wordt. Hij volgt daarmee Sanne Scholten op en gaat met zijn jarenlange ervaring én scherpe toekomstvisie verder aan de slag met de missie van LKCA: het toegankelijk maken van cultuur voor iedereen.

Lucien was de laatste jaren directeur van de Haagse theaters Diligentia en PePijn. Eerder werkte hij als directeur voor het Nationaal instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis (NiNSee) en richtte theatergroep Made in da Shade op, een samenwerkingsverband van kunstenaars uit allerlei disciplines. Lucien werkt al zo’n 30 jaar als initiatiefnemer en leidinggevende in de kunst- en cultuursector. 

Het vinden van een goede opvolger voor Sanne Scholten was geen gemakkelijke opgave. Lucien brengt, met zijn jarenlange ervaring als bestuurder en toezichthouder van onder meer de Boekmanstichting, het Mediafonds en het Nederlands Filmfestival, een groot en waardevol cultureel netwerk mee.  Zijn financiële en juridische kennis – hij studeerde Nederlands en Notarieel Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam – zet hij graag in voor de creatieve sector.

Verhalen die bijdragen

Lucien over zijn benoeming: ‘Ik vind het heel eervol om een bijdrage te mogen leveren aan de missie van LKCA om culturele en creatieve ontwikkeling mogelijk te maken voor iedereen. Voor mij gaan kunst en cultuur over het zichtbaar en (her)kenbaar maken van de diverse verhalen die onze maatschappij rijk is. Verhalen die kunnen bijdragen aan een grotere onderlinge verbondenheid en de kennis over elkaar vergroten en versterken.’

Weer een stap verder

Als nieuwe directeur-bestuurder van LKCA zet Lucien zich vanaf 1 april ook in voor de Code Diversiteit en Inclusie, waarvan LKCA de penvoerder is. ‘Ik kijk er erg naar uit om mijn kennis, ervaring en netwerk in te zetten om met LKCA nog meer impact te genereren op het gebied van cultuureducatie, cultuurparticipatie en op het vlak van diversiteit en inclusie,’ licht hij toe. 

Ook de Raad van Toezicht van LKCA verwelkomt Lucien met open armen. Nicolle van Lith zegt daarover in haar hoedanigheid als voorzitter: ‘Wij hebben er alle vertrouwen in dat Lucien met zijn brede ervaring in de culturele sector LKCA weer een stap verder gaat brengen. Juist door zijn diverse achtergrond zien we veel kansen voor de verdere ontwikkeling van LKCA, ook in het licht van het nieuwe Meerjarenbeleidsplan.’

Meer weten over LKCA en Lucien Kembel?

Blijf onze website en social media-kanalen volgen om onze nieuwe directeur-bestuurder beter te leren kennen. En meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem een gratis abonnement op de veelgelezen Cultuurkrant. 

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.4 / 5. totaal 19

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel