LKCAtelier: Lobby voor cultuur richting de verkiezingen

Online kennisdeling en verdieping; een ontmoeting tussen experts en vakgenoten
Deel dit artikel
Hoe overtuig je lokale politici van de waarde van cultuureducatie en cultuurparticipatie? Laat je wegwijs maken in het fenomeen lobbyen en ontdek hoe jij als professional in kunst en cultuur die lobby kan inzetten om cultuur op de agenda te houden in je eigen gemeente.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar GwendaThomas@lkca.nl.

Dat politiek onvoorspelbaar is, weten we allemaal. Het ene jaar is cultuur het paradepaardje van je gemeente, het andere jaar wordt er flink op bezuinigd. Grote thema’s als klimaatverandering en tekorten in het Sociaal Domein krijgen vaak voorrang. Terwijl de waarde van cultuureducatie en cultuurparticipatie lang niet altijd bekend is bij lokale politici.

Richting de Gemeenteraadsverkiezingen volgend voorjaar willen wij, professionals uit het culturele veld, natuurlijk heel graag die waarde zichtbaarder maken. En dat kan door te lobbyen. Dat lobbyen niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, legt Marije Brinkhorst van Lobby Lokaal uit. Ze neemt je mee in verschillende handige tools en voorbeelden uit de praktijk. Natuurlijk ga je zelf ook aan de slag met het opzetten van een effectieve lobby.

Lees- en luistertips ter voorbereiding

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.4 / 5. totaal 25

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Fayyad Jahangier​ (hij/hem/zijn)
Fayyad Jahangier​ (hij/hem/zijn)
Functie: Specialist Beleid
Expertise: lobbyondersteuning,overheidsbeleid
FayyadJahangier@lkca.nl
‪030 711 5101‬ | 06 169 62 620
Bekijk alle experts
Deel dit artikel