LKCAtelier: Leerecosysteem en creatieve vorming in Eindhoven

Iedere donderdag een online kennissessie, met elke week een ander actueel thema!
Deel dit artikel
Onderwijsvernieuwing in het mbo vraagt steeds meer om kritisch denken en culturele creatieve vorming. Hoe kan je vanuit een mbo-opleiding of culturele instelling inspelen op deze ontwikkeling en lokaal samenwerken?

Inschrijven voor dit LKCAtelier is niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar EstherKoetse@lkca.nl.

In dit LKCAtelier zoomen we in op het Eindhovense samenwerkingsmodel vanuit de gedachte van een leerecosysteem. Interessant voor professionals die werken in of voor het mbo, practors, cultureel ondernemers en experts techniek of technologie. Hoe verbinden die culturele partners en onderwijsinstellingen eigenlijk hun visies, ambities met leervragen van studenten en makers en werken uit de grote wereld?

Interactieve expeditie

MU (hybrid art house) en STRP (platform kunst en technologie) nemen je deze middag mee op een interactieve expeditie, langs verschillende lokale praktijken en spelers. Wie maken nou onderdeel uit van zo’n leerecosysteem, hoe houd je het vitaal en op welk moment vinden wisselwerkingen plaats? En hoe dragen innovatie, design en creativiteit bij aan de talentontwikkeling van de mbo-student?

Aan het einde van de expeditie heb je ook je eigen lokale situatie verkend en weet je meer over het pad dat mbo’ers moeten afleggen door de jungle van initiatieven en ontwikkelplaatsen. Ook ontdek je of deze doelgroep überhaupt te vinden is voor culturele instellingen. Wordt hun route vooraf bepaald of is bijsturen en herijken modus operandi?

Leestips en inspiratie

Dit jaar besteden we vaker aan leerecosystemen in het mbo, waarin we steeds een ander praktijkvoorbeeld centraal stellen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.4 / 5. totaal 12

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Rozemarijn Schouwenaar (zij/haar/haar)
Rozemarijn Schouwenaar (zij/haar/haar)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: mbo
rozemarijnschouwenaar@lkca.nl
030 - 711 51 43
Anneloes Vermeulen
Anneloes Vermeulen
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: mbo,voortgezet onderwijs
anneloesvermeulen@lkca.nl
030 - 711 51 48
Bekijk alle experts
Deel dit artikel