LKCAtelier: Wat je moet weten over Keti Koti

Online kennisdeling en verdieping; een ontmoeting tussen experts en vakgenoten
Deel dit artikel
De impact van het slavernijverleden wordt nog altijd van generatie op generatie doorgegeven. Wat kunnen we uit het gedeelde verleden leren? Hoe gaan we, met de kennis die we nu hebben, met elkaar om op professioneel en persoonlijk vlak? Welke plek heeft Keti Koti in jouw werkpraktijk?

Aanmelden is niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar EvelineSimons@lkca.nl.

Door kennis over het verleden op te doen, begrijp je beter de waarde van de feest- en herdenkingsdag Keti Koti. Als cultuurprofessional of beleidsmaker krijg je in dit LKCAtelier (meer) inzicht in de betekenis van Keti Koti en de invloed die deze dag heeft op onze huidige maatschappij. Regilio Raalte, trainer bij de BeHr Groep, neemt je mee in wat Keti Koti voor hem, zijn familie en de Surinaamse gemeenschap vandaag de dag betekent. Want de impact van het slavernijverleden wordt van generatie op generatie doorgegeven. Vaak heeft dit invloed op hoe we denken en handelen, wat voortkomt uit de normen en waarden die we meekrijgen.

Impact van het slavernijverleden

Het begrijpen van waardesystemen en kennis opdoen over Keti Koti dragen bij aan de verbinding tussen mensen met verschillende achtergronden. Op 1 juli 1863 schafte het Koninkrijk der Nederlanden met de Emancipatiewet officieel de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Op 1 juli staan we in Nederland elk jaar stil bij Keti Koti. Het is de dag van de nationale herdenking en viering van de officiële afschaffing in 1863 van de slavernij in Suriname en op de Nederlandse Antillen.

We stimuleren bewustwording over de trans-Atlantische slavernij, de afschaffing van slavernij en de doorwerking van het slavernijverleden in de samenleving. Regilio Raalte beantwoordt vragen over dilemma’s in de praktijk en natuurlijk wissel je ook met elkaar kennis en ervaring uit. Alle opgedane informatie helpt je om gericht te kijken naar de plek die Keti Koti in jouw praktijk kan innemen en welke kennis je hierover verder wilt delen.

Code Diversiteit & Inclusie

Als penvoerder van de Code Diversiteit & Inclusie bieden wij de cultuursector handreikingen en trainingen. Meld je aan voor de nieuwsbrief Code Diversiteit & Inclusie om op de hoogte te blijven van ons aanbod. De Code Diversiteit & Inclusie is er om de culturele en creatieve industrie meer inclusief te maken.

Lees- en luistertips

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 23

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Joost Groeneboer
Joost Groeneboer
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuur- en erfgoedinstellingen,diversiteit en inclusie
joostgroeneboer@lkca.nl
030 - 711 51 25
Bekijk alle experts
Deel dit artikel