LKCAtelier: CmK en kansengelijkheid

Iedere donderdag een online kennissessie, met elke week een ander actueel thema!
Deel dit artikel
Kansengelijkheid is een belangrijke pijler in de komende periode van Cultuureducatie met Kwaliteit. Maar hoe bereik je kinderen en jongeren in achterstandsgebieden? Dit LKCAtelier is voor alle professionals die (willen) werken in of voor het funderend onderwijs.

Om optimaal mee te kunnen doen aan het atelier, vragen we je vóóraf de film Creative Learning te bekijken. De link ontvang je na aanmelding in je mailbox. Creative Learning is onderdeel van de training Europe in Perspective.

Tijdens het atelier gaan we in gesprek met Paul Collard, oprichter van de stichting Creativity, Culture and Education. Hij adviseert wereldwijd kunst- en onderwijsinstellingen over de relatie tussen cultuur en onderwijs met speciale aandacht voor het bereiken van kinderen en jongeren in achterstandsgebieden.

In 2016 analyseerde hij de situatie in Amsterdam. In dit LKCAtelier onderzoeken we met elkaar wat we uit het verhaal van Paul kunnen meenemen naar de eigen praktijk.

Andere kijk- en leestips

Cultuureducatie met Kwaliteit: dit brengt de toekomst
Webinar waarin Ronald Kox (LKCA) en Natasja Kraft (FCP) vertellen over het programma Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024.

Literatuurlijst
Met informatie en verdiepende publicaties over Cultuureducatie met Kwaliteit én Paul Collard.

Over LKCAtelier

Vanaf 1 oktober openen wij iedere donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur het online atelier om kennis op te doen, kennis te delen, te discussiëren over actuele issues. Dit zijn de thema’s in oktober (check onze agenda voor alle info en reserveer alvast je plekje)!

1 oktober: Curriculum.nu
8 oktober: CmK III – kansengelijkheid
15 oktober: De impact van corona op cultuuronderwijs
22 oktober: Podiumkunst- en museumeducatie; meemaken en betekenisgeven

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Chantal de Bonth-Vromans
Chantal de Bonth-Vromans
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs
chantaldebonth@lkca.nl
030 - 711 51 64
Bekijk alle experts
Deel dit artikel