LKCAtelier: Aan de slag met de VerenigingsMonitor 2021

Online kennisdeling en verdieping; een ontmoeting tussen experts en vakgenoten
Deel dit artikel
Ruim 3.000 amateurkunstgroepen vulden eerder dit jaar de VerenigingsMonitor 2021 in. Hoogste tijd om met de uitkomsten aan de slag te gaan. Wat zijn de opvallende kenmerken, welke uitdagingen liggen er en hoe kunnen we elkaar helpen met die uitdagingen?

Onze collega Arno Neele, specialist onderzoek, neemt je mee in de belangrijkste uitkomsten en wat die betekenen voor jezelf, jouw werk en de lokale samenleving. Ook reflecteren een landelijke, provinciale en lokale organisatie op de inzet van de monitor en de waarde die zij erin zien. Je krijgt concrete handvatten om zelf de uitkomsten toe te passen en we verkennen met elkaar wat dit betekent voor de ondersteuning van en het beleid voor amateurkunst.

In kleinere groepjes duiken we nog een stukje dieper in de uitkomsten. Samen formuleren we hoe we amateurkunstgroepen beter kunnen helpen en hoe lokale, provinciale en landelijke ondersteuners elkaar hier in kunnen versterken. Ook laten we beleidsmakers aan het woord, wat betekenen de uitdagingen van amateurkunstgroepen voor de eigen lokale of regionale omgeving? En welke interventies komen zowel de amateurkunstgroepen als de samenleving ten goede?

Voor wie en wat haal je eruit?

We brengen graag vertegenwoordigers van landelijke koepelorganisaties, lokale en provinciale cultuurorganisaties en cultuurcoaches die amateurkunstgroepen ondersteunen bij elkaar. Ook hopen we op de aanwezigheid van beleidsmakers die amateurkunst in de portefeuille hebben. Aan het einde van het LKCAtelier heb je helder inzicht in de stand van de amateurkunst en wat dat betekent voor de lokale samenleving. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden voor ondersteuning en welke interventies een positieve bijdrage leveren.

Lees- en bezoektips

Inschrijven

Deelname aan het LKCAtelier is gratis. Na inschrijving ontvang je van ons per mail de ZOOM-link en eventuele aanvullende informatie. Wij rekenen op je aanwezigheid. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, of heb je andere vragen? Stuur dan een mailtje naar SophieDrolenga@lkca.nl. Het LKCAtelier is niet op een later moment terug te kijken.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 22

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Arno Neele
Arno Neele
Functie: Specialist Onderzoek
Expertise: onderzoek,overheidsbeleid
arnoneele@lkca.nl
030 - 711 51 07
Piet Roorda
Piet Roorda
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: verenigingen
pietroorda@lkca.nl
030 - 711 51 31
Bekijk alle experts
Deel dit artikel