Landelijke kennisdelingsdag 2023 programma cultuurparticipatie

Samen cultuurmaken; het netwerk, de ervaringen, de kennis

 

Deel dit artikel
Op 23 maart 2023 vindt de landelijke kennisdelingsdag van het programma Cultuurparticipatie plaats. Professionals uit de sector cultuur, zorg en welzijn delen hun kennis tijdens deze bijeenkomst in Akoestikum in Ede.

Over het programma Cultuurparticipatie

Kennis delen is een van de onderdelen van het Programma Cultuurparticipatie. Hét programma waarin we samen met het ministerie van OCW, het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en professionals uit cultuur, zorg en welzijn werken aan gelijke kansen voor iedereen om deel te nemen aan het culturele leven.

Speciale aandacht gaat uit naar groepen die hierbij drempels ervaren van verschillende aard. Nauwere samenwerking en ontmoeting tussen makers, initiatiefnemers en/of deelnemers uit de cultuur, zorg en welzijn dragen hier aan bij.

In de afgelopen drie jaar hebben meerdere projecten subsidie ontvangen van de regeling Samen cultuurmaken. Tijdens deze dag is er ruim de tijd om deze projecten te ontmoeten, kennis met elkaar te maken, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen van elkaar.

Programma

In verschillende sessies vertellen projecten over hun praktijk en delen zij hun successen en valkuilen.

We starten het programma met een keynotespeech. Aansluitend starten de verschillende ochtendsessies. Ook ’s middags is er een ronde met deelsessies en volop ruimte om elkaar te helpen met het oplossen van uitdagingen die zich voordoen in de praktijk.

Deze landelijke kennisdelingsdag wordt jaarlijks georganiseerd voor en met alle gehonoreerde projecten binnen de regelingen Samen cultuurmaken en Samen cultuurmaken verbreden van het FCP.

Aanmelden

Aanmelding voor deze dag staat eerst open voor de gehonoreerde projecten. Als er voldoende ruimte is, is vanaf 23 februari 2023 aanmelden mogelijk voor iedereen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.8 / 5. totaal 5

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ingrid Smit
Ingrid Smit
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
ingridsmit@lkca.nl
030 - 711 51 17
Marie-José Kommers
Marie-José Kommers
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: onderzoek,zorg en welzijn
marie-josekommers@lkca.nl
030 - 711 51 80
Finn Minke
Finn Minke
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: zorg en welzijn
finnminke@lkca.nl
030 - 711 51 39
Bekijk alle experts
Deel dit artikel