Landelijke kennisdelingsdag Programma Cultuurparticipatie

8 april 2024 | Leren, reflecteren en verbinden
Deel dit artikel
Kennis delen is een van de onderdelen van het Programma Cultuurparticipatie: het programma waarin we samen met het ministerie van OCW, het Fonds voor Cultuurparticipatie en professionals uit cultuur, zorg en welzijn werken aan gelijke kansen voor iedereen om deel te nemen aan het culturele leven. Op 8 april organiseren we de landelijke kennisdelingsdag Programma Cultuurparticipatie in het Akoesticum in Ede. Ben jij erbij?

De landelijke kennisdelingsdag Programma Cultuurparticipatie is een jaarlijks evenement voor en met alle gehonoreerde projecten binnen de regelingen Samen cultuurmaken en Samen cultuurmaken verbreden. In de afgelopen vier jaar hebben meerdere projecten subsidie ontvangen van de regeling Samen cultuurmaken.

Tijdens de landelijke kennisdelingsdag:

  • is er de tijd om medewerkers van gehonoreerde projecten te ontmoeten;
  • wissel je ervaringen, successen en valkuilen uit;
  • leer je door middel van workshops en deelsessies van elkaar;
  • en doe je volop inspiratie op.

Programma

Na een gezamenlijke start in de ochtend, starten de verschillende ochtendsessies. Ook ’s middags is er een ronde met deelsessies. Bekijk hier het volledige programma en alle deelsessies.

  • 10.00: Opening m.m.v. Introdans
  • 11.15: Start deelsessies 1 t/m 8
  • 12.30: Lunchpauze met ruimte voor netwerken
  • 13.35: Podiumprogramma
  • 14.30: Start deelsessies 9 t/m 15
  • 15.45: Wrap-up en borrel

10.00: Opening m.m.v. het vernieuwende Introdans

Introdans is een project binnen Spoor 3 van Samen Cultuurmaken. Hun missie, iedereen kan dansen, komt terug in hun inclusieve, educatieve én interactieve projecten en voorstellingen. Ze verbinden mensen met hun verbeeldingsvermogen en danskracht, en inmiddels is het repertoire van Introdans op meerdere wereldberoemde podia te zien.

Over Unique, van en door Introdanser Vincenzo Turiano: 

In 2023 bracht Introdans de inclusieve dansvoorstelling HubClub23, een samenkomst van Introdansers met dansers uit allerlei verschillende geledingen van de maatschappij, en een concept dat Introdans al langer in praktijk brengt. 

Vincenzo Turiano komt uit Italië en danst sinds 2013 bij Introdans. Toen hem gevraagd werd een choreografie voor HubClub23 te maken, (zijn ‘Unique’ was een van de choreografieën in HubClub23, een inclusief en eigentijds dansprogramma waarin de kracht van menselijke uniekheid werd gevierd) vond hij inspiratie in het feit dat hij woorden als inclusie en diversiteit niet juist vindt. ‘De term ‘divers’ creëert in mijn ogen juist afstand omdat er iets van vergelijken in zit. Voor mij is ‘uniek’ een veel betere term omdat ik niet ‘verschil’ van iemand of ten opzichte van iemand. Ik ben uniek en dat is hetgeen we met elkaar zouden moeten omarmen en vieren met trots.’

Inschrijven

De inschrijving voor 8 april is gesloten. Wil je er toch graag bij zijn, meld je dan aan voor de reservelijst. Dan nemen we contact met je op als er een plek vrijkomt!

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Deel dit artikel