Kunst en rouwverwerking – een goed gesprek over de dood

Deel dit artikel
Online kennissessie op 1sociaaldomein.nl

In de bijeenkomst ‘Kunst en rouwverwerking – een goed gesprek over de dood’ buigen we ons over de vraag wat kunst kan betekenen in rouwverwerking en het omgaan met de dood. Aanleiding is het adviesrapport dat dit najaar uitkomt over ‘samenleven met de dood’ van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).

Programma

• Ageeth Ouwehand, raadslid van de RVS geeft een korte introductie over het hoe en waarom van de publicatie Goed samenleven met de dood (werktitel).

• Kunstenaar Laurien Schrooten vertelt over haar project YODO – You Only Die Once, een interactieve workshop voor jongeren.

• Laura Cramwinckel, curator van het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, vertelt over de rol van kunst binnen de veranderende uitvaartbranche.

• Martin Hoondert, universitair hoofddocent van de Universiteit van Tilburg gaat in op de rol van rituelen in verwerking van de dood.

• Kunstenaar Senad Alic gaat in op de vraag: Hoe doe je het? Een goed gesprek over de dood voeren als je uit een samenleving komt waar daar weinig over wordt gesproken.

Ook benieuwd naar de betekenis van kunst en de eeuwigheid? Meld je vandaag nog aan voor deze videosessie op 1SociaalDomein.

De sessie wordt in samenwerking met Kunstloc Brabant georganiseerd.

Gele jas hangt hangt aan een boom in een verlaten bos.
Credits foto: Senad Alic – De favoriete jas van mijn vader

Wil je deze online sessie gratis bijwonen?

  1. Klik op www.1sociaaldomein.nl op ‘Channels’ in de menubalk en ga naar Channel Cultuur, Zorg en Welzijn. Dit is het kanaal van LKCA.
  2. Klik rechts op ‘Registreren’.
  3. Klik daarna op ‘Videosessies’ in de menubalk en op de gele ‘Ik ben erbij knop’. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding.

Over 1sociaaldomein.nl

Steeds meer culturele professionals werken samen met het sociaal domein. Hiermee neemt ook de vraag naar meer kennisuitwisseling toe. Daarom is LKCA een eigen kanaal gestart op het platform 1Sociaaldomein.nl. Op dit grote landelijke online netwerk zijn bijna 10.000 professionals actief die werkzaam zijn in en met het sociaal domein. Via het platform en de verschillende kanalen wisselen uitvoerende professionals, beleidsmakers en onderzoekers onderling kennis uit over de dagelijkse praktijk, en ontmoeten elkaar bij online bijeenkomsten.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 2

Deel dit artikel