LKCAtelier: Cultuureducatie met Kwaliteit voor vo en mbo

Iedere donderdag een online kennissessie, met elke week een ander actueel thema!
Deel dit artikel
In de derde periode Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) wordt het programma nadrukkelijk verbreed naar het voortgezet onderwijs en mbo. Welke uitdagingen en vraagstukken liggen er vanuit het onderwijs en culturele instellingen, afzonderlijk of in samenwerking?

De ervaringen die in de eerste twee periodes zijn opgedaan in het primair onderwijs, kunnen we niet zomaar omzetten naar het vo en het mbo. Daarvoor zijn ze te verschillend. We moeten dus kijken naar andere werkvormen, uitdagingen en vraagstukken als het gaat om de samenwerking en verbetering van cultuureducatie met kwaliteit voor vo en mbo. En dat is wat we in dit LKCAtelier gaan doen.

Ervaringen, inspiratie en tips

De afgelopen jaren zijn er al culturele samenwerkingsprojecten in het vmbo gesubsidieerd van uit CmK. Die leveren al wel de nodige aanknopingspunten op voor de vraagstukken voor het hele voortgezet onderwijs en het mbo. We starten het LKCAtelier met het delen van de belangrijkste conclusies uit de evaluatie van die vmbo-regeling. Ook zijn er voorbeelden uit de praktijk van het onderwijs én van een culturele instelling.

Dat er binnen CmK III ruimte beschikbaar komt voor cultuureducatie in het vo en mbo, is zeker. Hoe dat er precies uit ziet hangt af van de afzonderlijke penvoerders en een nog te ontwikkelen aanvullende subsidieregeling. Verwacht dus geen verhaal over hoe je een subsidieaanvraag kunt doen. Deze middag staat vooral in het teken van ervaringen uitwisselen, inspiratie opdoen en tips voor samenwerking delen.

Leestips ter voorbereiding

Meer leessuggesties

Voor vmbo

Voor mbo

Inschrijfformulier

Deelname aan het LKCAtelier is gratis. Na aanmelding ontvang je van ons per mail de ZOOM-link. Let op: heb je je ingeschreven, dan rekenen wij op je aanwezigheid. Kan je toch niet aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl. Het LKCAtelier is niet op een later moment terug te kijken.

Over LKCAtelier

Iedere donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur openen wij het online atelier om kennis op te doen, kennis te delen, te discussiëren over actuele issues. Check www.lkca.nl/lkcatelier voor alle data, thema’s en inhoudelijke terugkoppelingen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 2 / 5. totaal 1

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ronald Kox
Ronald Kox
Functie: Leidinggevende Cultuureducatie
Expertise: curriculumontwikkeling
ronaldkox@lkca.nl
030 - 711 51 42
Bekijk alle experts
Deel dit artikel