De Kunst van... Toekomst creëren

datum:
02 oktober 2017
locatie:
Utrecht, Domstad
tijd:
9.30 - 16.30 uur
prijs:
gratis
De Kunst van (header)

De jaarlijkse dag van het LKCA voor professionals en bestuurders in de amateurkunst, buitenschoolse cultuureducatie en participatieve kunst onder de titel De Kunst van… Dit jaar staat de dag volledig in het teken van de toekomst.

Let op: de inschrijving is gesloten!

Toekomst…

Een toekomst heb je, krijg je, en kun je deels zelf creëren. Onze sector heeft de laatste jaren veel veranderingen meegemaakt: sommige voorspelbaar, andere zagen we niet aankomen. Jonge makers die anders werken en organiseren, de onstuitbare groei van invloedrijke online kanalen als YouTube en Instagram om maar wat te noemen. Maar ook de erkenning van andere sectoren zoals zorg en welzijn dat kunstbeoefening een belangrijke bijdrage kan leveren aan hun eigen doelstellingen. 

…creëren

En natuurlijk zijn er ook zorgen: over toegankelijkheid, of iedereen wel van de partij kan en wil zijn, mee kan doen. Of over de overheidsfinanciering die wegvalt en ons dwingt om onbekende wegen te bewandelen op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten.
En boven dit alles hangt de centrale vraag: welke wegen gaan we als sector bewandelen, welke verleiding is onweerstaanbaar, welke uitdagingen gaan we aan, wat laten we links liggen, kortom: welke toekomst gaan wij creëren?

De opzet

De Kunst van… Toekomst creëren is samengesteld met netwerken en professionals uit het veld zelf, onder andere muziek, dans en theater. Daarnaast voegt het LKCA zelf een aantal programmaonderdelen toe: onder andere de keynote van Maarten Hajer en de presentatie van de toekomstvisie op cultuurparticipatie. Sprankelende lezingen en debatsessies, inspirerende workshops, showcases, en andere werkvormen wisselen elkaar af. En natuurlijk veel ruimte voor ontmoeting, uitwisselen van ideeën, nieuwe collega’s leren kennen, oude vrienden begroeten.

Voor wie?

Voor alle artistieke professionals, adviseurs, creatieve zzp’ers, kunstvakdocenten, kunstenaars, coördinatoren en bestuurders die werken met kunst en cultuur in de vrije tijd.

Wat kost het?

Omdat elke deelnemer die dag niet alleen komt halen, maar ook iets brengt, bieden we dit jaar het event gratis aan. Alleen als je niet komt zonder af te melden of je te laat afmeldt, brengen we een bedrag in rekening, zie verder bij praktische informatie.

Bekijk het volledige programma. De inschrijving is inmiddels gesloten!

Locatie 

Domstad  (5 minuten lopen vanaf station Utrecht CS) 
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
www.accommodatiedomstad.nl