Vacature: Werkveldspecialist diversiteit en inclusie (x/m/v)

Ben jij onze nieuwe werkveldspecialist met hart voor diversiteit en inclusie en heb je affiniteit met kunst en cultuur?

Wij zoeken voor 28 – 32 uur per week een werkveldspecialist diversiteit en inclusie (x/m/v).

Wat ga je doen?

Als werkveldspecialist voor de Code Diversiteit & Inclusie (D&I) kom je ons gepassioneerde team versterken. Je werkzaamheden zijn zowel strategisch, tactisch als uitvoerend. Samen met collega’s werk je aan bewustwording op het gebied van D&I in de cultuursector. Je ontwikkelt op basis van behoefte uit het veld content, tools en trainingen. Tegelijk draai je je hand niet om voor het bedenken en creëren van aansprekende communicatiemiddelen om onze boodschap over de bühne te krijgen. Je taken zijn een combinatie van inhoudelijke en communicatiewerkzaamheden. Je denkt na over de positionering en doorontwikkeling van de Code en onderhoudt relevante relaties in ons netwerk.

Je taken bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Samen met collega’s werk je mee aan de uitvoering van het werkplan, monitor je de voortgang en rapporteer je hierover aan het managementteam van LKCA en de adviesgroep van de Code DI
  • In nauwe samenspraak met je collega’s ontwikkel je content voor de nieuwsbrief, website, publicaties en social media. Je houdt hierbij het werkplan, de communicatiestrategie en de content- en social-mediastrategie als richtlijn aan;
  • Je organiseert samen met je collega’s bijeenkomsten en geeft zelf ook presentaties over de Code.
  • Naast je eigen taken voor de Code, denk en werk je waar nodig mee met de collega’s in je team.

Wat vragen wij?

We zoeken een collega die ervaren en bedreven is in diversiteit en inclusie en snel schakelt en meedenkt. Jij bent iemand die zelfstandig is, maar ook goed kan samenwerken in een team. Bovendien ben je een kei in plannen en organiseren en behoud je het overzicht, ook als er veel op je afkomt.

Je werkt accuraat en beheerst de Nederlandse taal perfect, zowel mondeling als schriftelijk. Ervaring binnen het communicatievakgebied en diversiteit en inclusie zijn voor jou vanzelfsprekend. Affiniteit met de cultuursector is uiteraard ook belangrijk, waarbij het een pre is als je ervaring hebt in de podiumkunsten.

Wat bieden wij?

Bij LKCA krijg je een marktconform salaris (€ 3.278 – € 4.831), een tegemoetkoming in je zorgverzekering, een NS (trein-vrij) abonnement en een eindejaarsuitkering van 4,5%. Wij hebben goede opleidingsmogelijkheden, omdat we het belangrijk vinden dat je je als professional en als mens blijft ontwikkelen.

Vanuit hartje Utrecht werken we in een frisse moderne kantooromgeving met flexibele werkplekken. Daarnaast bieden we de ook de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken. Het betreft een aanstelling voor 1 jaar.

Solliciteren en meer informatie

LKCA is ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, eventuele beperking of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie, waarvan we ook penvoerder zijn.

Denk je een geschikte kandidaat te zijn?
Dan nodigen wij je van harte uit om uiterlijk 1 september 2022 jouw motivatiebrief met cv te sturen naar omerkaya@lkca.nl. Deze functie staat zowel open voor interne- als externe kandidaten.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Sakina Saouti, communicatiespecialist en coördinator van de Code D&I. Zij is bereikbaar via 06-39371899.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 5 september 2022. Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.