Vacature: specialist public affairs (m/v/x) – 32 uur per week

Ben jij een specialist public affairs met hart voor cultuur? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Je houdt je bij LKCA bezig met de public affairs van ons werkveld en van de organisatie. Samen met inhoudelijke collega’s zorg je ervoor dat beleidsbepalers weten hoe zij een laagdrempelig, toegankelijk aanbod in cultuureducatie en cultuurparticipatie voor álle Nederlanders kunnen realiseren. Daarnaast werk je nauw samen met de communicatiecollega’s aan reputatiemanagement, communicatiestrategieën en de (nog te ontwikkelen) public affairs strategie.

Als aanjager zorg jij voor agendering van cultuureducatie en cultuurparticipatie bij de politiek. Richting de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 ondersteun je samen met partners de lobby voor cultuur. Verder onderhoud je contact met de cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer om in hun kennisbehoefte te voorzien. Je weet wat er speelt in de Tweede Kamer en informeert en ondersteunt collega’s bij de beïnvloeding van de besluitvorming. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met partners in het veld.

Wat vragen wij?

We zoeken een pro-actieve collega die zich uitstekend mondeling en schriftelijk kan uitdrukken. Een natuurlijke netwerker die zich met plezier beweegt binnen een politiek netwerk. Jij vindt het belangrijk dat je in wisselwerking met collega’s en ons werkveld de relevante ontwikkelingen en behoeften boven water krijgt, en hier verder mee aan de slag gaat. Je bent initiatiefrijk, kritisch en analytisch met overtuigingskracht en weet dit bewust in te zetten. Je hebt ervaring met public affairs en kennis van overheidsbeleid en politiek. Je hebt daarnaast minimaal drie jaar werkervaring in public affairs, overheid of politiek. Het is een pré als je al een bestaand netwerk hebt. En natuurlijk een hart voor cultuur.

Wat bieden wij?

Een bruto salaris tussen de 3.198,- en 4.881,- euro bij een werkweek van 36 uur, een tegemoetkoming in je zorgverzekering, een NS (trein-vrij) abonnement en een eindejaarsuitkering van 4.5%. Wij hebben een goed opleidingsprogramma, omdat we het belangrijk vinden dat je je blijft ontwikkelen. In je vak en als mens. Normaal gesproken werken we vanuit hartje Utrecht in een frisse moderne kantooromgeving met flexibele werkplekken. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Over LKCA

Kunst en cultuur zijn essentieel voor de kwaliteit van het bestaan. LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) wil ervoor zorgen dat iedereen goede cultuureducatie krijgt (op school én in de vrije tijd) en dat iedereen kan meedoen aan culturele activiteiten. Met ruim 60 collega’s werken we voor en samen met het culturele veld. Wat ons typeert is dat we constant in verbinding staan met mensen en organisaties uit ons veld, nieuwsgierig zijn naar wat hen bezighoudt en open staan voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

Hoe doen we dat?

Wij voeden professionals en bestuurders in de culturele sector met kennis over cultuureducatie en cultuurparticipatie. Bijvoorbeeld op bijeenkomsten die wij of anderen organiseren, en waar professionals uit het hele land van elkaar leren of samenwerken. Op onze website staat een schat aan informatie en kan iedereen onze publicaties downloaden. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om discussies aan te jagen, mensen en organisaties aan elkaar te verbinden en ontwikkelingen te duiden.

Solliciteren en meer informatie

LKCA is ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, diploma, eventuele beperking of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

Denk je een geschikte kandidaat te zijn dan nodigen wij je van harte uit om uiterlijk 21 april 2021 jouw motivatiebrief met CV te sturen naar omerkaya@lkca.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

De gesprekken houden we digitaal op 26 april 2021.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marlies Tal, leidinggevende cultuurparticipatie en beleid. Je kan haar bereiken op +31307115170.

Meer informatie over LKCA vind je op www.lkca.nl.