Cultuurkrant NL – 2017, nummer 1

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Dit nummer van de Cultuurkrant NL kwam vlak voor de verkiezingen in 2017 uit, en dat is niet voor niets. We plozen de programma’s van de politieke partijen voor je uit. Centrale vraag: welke standpunten helpen onze sector verder?

Deze editie van Cultuurkrant NL heeft een speciaal verkiezingskatern. Met daarin:

  • Een helder overzicht van de standpunten van de politieke partijen op het gebied van kunst op school of in de vrije tijd. 
  • Analyses van de partijstandpunten. Welke standpunten helpen de sector verder? En waarmee raken we verder van huis?

Maar er is nog veel meer:

  • Een groot interview met Liesbeth Coltof, artistiek leider en regisseur van De Toneelmakerij. ‘De verstikkende regels waar docenten in het cultuuronderwijs mee worden geconfronteerd’ moeten volgens haar worden afgeschaft. 
  • Geniet jij er ook zo van, ontwapenende pianomuziek in een kille stationshal? Sacha Rintjema, de initiatiefneemster van de Nederlandse stationspiano’s, is nog steeds blij verbaasd over het succes. ‘Het komt regelmatig voor dat mensen er hun trein voor laten schieten.’
  • Werken met vrijwilligers, hoe pak je dat het beste aan? Vier professionals geven tips. Want alleen roepen dat je blij met ze bent, is echt niet genoeg. 
  • Centra voor de Kunsten vallen om, maar betekent dat ook dat het aanbod van bijvoorbeeld muzieklessen afneemt? We zochten het uit. 
  • Petra van Haren van de Algemene Vereniging Schoolleiders vertelt over de cruciale rol van schoolleiders bij het duurzaam verankeren van cultuureducatie. 
  • Hoe maak je een spijkerbroek, hoe moet ie eruitzien en waarom past de ene wel bij jou en de andere niet? Hanno van Keulen denkt dat techniek en cultuur op de basisschool prima samen kunnen gaan.
  • In heel Europa loopt het platteland leeg. Gelukkig zijn er altijd nog kunstdocenten die de krimpende dorpen leefbaar houden. Zoals die van De Rijdende Popschool in Groningen. 

Boven: LEUK! van De Toneelmakerij – Foto Sanne Peper 

Blader door de Cultuurkrant NL, 2017 no. 1:

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel