Veldraadpleging beroepsprofiel kunstvakdocent in het voortgezet onderwijs

Deel dit artikel

De kunstvakdocent van de toekomst: denk jij met ons mee?

Door actuele ontwikkelingen zijn de profielen van kunstprofessionals in de cultuureducatie en -participatie aan vernieuwing toe. Vorig jaar is een start gemaakt in de vorm van een nieuw beroepsprofiel voor het primair onderwijs en de kinderopvang. Op dit moment herziet onderzoeks- en adviesbureau Sardes het beroepsprofiel voor de kunstdocent in het voortgezet onderwijs. Op basis van deskreserarch en verkennende interviews is Sardes gekomen tot een aantal eerste bevindingen. Deze leggen we graag aan je voor tijdens een online veldraadpleging. Hoe zie jij jouw werk en wat mag er volgens jou niet ontbreken in het beroepsprofiel?

Jouw input is belangrijk  

Tijdens de bijeenkomst vragen we je te reageren op stellingen, en jouw ervaringen en voorbeelden uit het voortgezet onderwijs te delen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Hoe ziet de beroepspraktijk van de kunstprofessional er nu uit?
  • Welke kennis en vaardigheden moet de kunstprofessional hebben?
  • Welke basisvoorwaarden zijn er nodig, welke zouden moeten verbeteren? Hoe en door wie?
  • Zijn er voldoende mogelijkheden voor na- en bijscholing? Wat ontbreekt eventueel nog?
  • Welke ontwikkeling verwacht je de komende vijf jaar?

Ben je erbij?

De online veldraadplegingen zijn op dinsdag 12 maart 2024 en donderdag 21 maart 2024 van 15.00 tot 17.00 uur. Je kunt je aanmelden voor één van de twee bijeenkomsten.

Vragen?

Een week van tevoren ontvang je van ons de Zoom-link. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Carlijn Waaijer (c.waaijer@sardes.nl).

Let op! Er wordt gelijktijdig gewerkt aan een beroepsprofiel voor de kunstprofessional in de buitenschoolse cultuureducatie. De bijeenkomsten hiervoor vinden plaats op 14 maart en 19 maart.

Afbeelding: © Nationale Beeldbank

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 23

Deel dit artikel