Veldraadpleging beroepsprofiel kunstvakdocent buitenschoolse cultuureducatie

Deel dit artikel

De kunstvakdocent van de toekomst: denk jij met ons mee?

Door actuele ontwikkelingen zijn de profielen van kunstprofessionals in de cultuureducatie en -participatie aan vernieuwing toe. Vorig jaar is een start gemaakt in de vorm van een nieuw beroepsprofiel voor het primair onderwijs en de kinderopvang. Op dit moment herziet onderzoeks- en adviesbureau Sardes het beroepsprofiel voor de kunstdocent in de buitenschoolse cultuureducatie*. Op basis van deskreserarch en verkennende interviews is Sardes gekomen tot een aantal eerste bevindingen. Deze leggen we graag aan je voor tijdens een online veldraadpleging. Hoe zie jij jouw werk en wat mag er volgens jou niet ontbreken in het beroepsprofiel?

Jouw input is belangrijk  

Tijdens de bijeenkomst vragen we je te reageren op stellingen, en jouw ervaringen en voorbeelden uit de buitenschoolse cultuureducatie te delen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Hoe ziet de beroepspraktijk van de kunstprofessional er nu uit?
  • Welke kennis en vaardigheden moet de kunstprofessional hebben?
  • Welke basisvoorwaarden zijn er nodig, welke zouden moeten verbeteren? Hoe en door wie?
  • Welke ontwikkeling verwacht je de komende vijf jaar?

Ben je erbij?

De online veldraadplegingen zijn op donderdag 14 maart en dinsdag 19 maart van 13.00 tot 15.00 uur. Je kunt je aanmelden voor één van de twee bijeenkomsten.

Vragen?

Een week van tevoren ontvang je van ons de Zoom-link. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Carlijn Waaijer (c.waaijer@sardes.nl).

Let op! Er wordt gelijktijdig gewerkt aan een beroepsprofiel voor de kunstprofessional in het voortgezet onderwijs. De bijeenkomsten hiervoor vinden plaats op 12 en 21 maart.

*buitenschoolse (of non-formele) cultuureducatie is gericht op lesgerichte situaties, dus daar waar het lesgeven voorop staat. Dat kan kortstondig of gedurende het hele jaar zijn en zowel individueel of in groepsverband. Hierbij is geen specifieke leeftijdsgroep ingekaderd.

Afbeelding: ©Phoenix Cultuur_Paul van der Veer

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 24

Deel dit artikel