Symposium ‘Kunst of je leven’

Deel dit artikel
Lessen in sociaal-artistiek samenwerken om leuk en gezond oud te worden

Meedoen met kunst en ervan genieten verrijkt je leven en heeft een positieve invloed op de gezondheid. Dat gaat zeker op voor ouderen. Het programma Lang Leve Kunst & Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem brengt al 10 jaar kunst naar de ouderen. Tijdens het landelijk symposium ‘Kunst of je leven’ krijg je een kijkje in de keuken van Amphion Cultuurbedrijf.

Programma

Er is een sprankelende spreker: de levenskunstenaar Angela Groothuizen. Je gaat leren en ervaren wat sociaal-artistieke samenwerking losmaakt, wat het oplevert en hoe je jouw initiatief samen kan organiseren en financieren. Dat gebeurt aan de hand van het succesvolle project Kunst door de Brievenbus. Met de ingrediënten die je tijdens dit symposium vergaart, kun je de volgende dag meteen aan de slag!

Voor wie?

Deze middag is interessant voor: medewerkers van culturele instellingen, overheden, organisaties uit zorg en welzijn, beroepsonderwijs, ouderenorganisaties, ouderen, maatschappelijk actieve kunstenaars en andere geïnteresseerden.

LKCA aanwezig

Josefiene Poll, Specialist Onderzoek bij LKCA, spreekt in een deelsessie over het onderzoek ‘Kunst als (ver)wondermiddel’. In dit onderzoek brengen we niet alleen Nederlands beleid en de praktijk in beeld, maar gaan we ook dieper in op de opbrengsten en werkzame elementen van actieve cultuurparticipatie. Hierbij kijken we naar de zes dimensies van Positieve Gezondheid.

Samenwerkende partijen

Dit symposium van Amphion Cultuurbedrijf is een onderdeel van de Community sociaal & artistiek samenwerken Gelderland en komt tot stand met medewerking van Cultuur Oost, HAN Academie Mens en Maatschappij en Spectrum.

©flickr-foto-Yannig-van-de-Wouwer

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Deel dit artikel