LKCAtelier: Een terugblik met doorkijk naar 2021

Iedere donderdag een online kennissessie, met elke week een ander actueel thema!
Deel dit artikel

Drie maanden lang openden wij iedere donderdag het LKCAtelier. Hoogste tijd om de balans op te maken, terug te blikken en vooruit te kijken. Dit doen we aan de hand van vier thema’s: corona, theoretische concepten, stimuleringsprogramma’s en onderwijsontwikkeling.

Aanmelden is niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl.

Dit LKCAtelier is bij uitstek geschikt om je kennis over deze thema’s rondom cultuureducatie en cultuuronderwijs te actualiseren. Heb je niet eerder deelgenomen? Dan is dat dé kans om kennis te maken. Want we hebben het programma zo ingevuld, dat het voor iedereen interessant en relevant is.

Om corona kunnen we deze middag niet heen. Wat hebben we ervan geleerd en hoe staan we er nu voor, ook in het licht van de geldende maatregelen? Dan de theoretische invalshoeken die aan bod zijn gekomen: wat is de relatie tussen Cultureel Vermogen, leerecosystemen en cultureel bewustzijn? Welke kansen bieden Cultuureducatie met Kwaliteit en Samen Cultuurmaken en hoe versterken die regelingen elkaar? Ook gaan we in op Curriculum.nu en wat we verwachten van vakintegratie.

Terugblikken en vooruitkijken doen we natuurlijk niet alleen. We gaan in gesprek met oud-deelnemers, mensen die een LKCAtelier hebben geleid en collega’s van onze partnerorganisaties. Hoe hebben zij de pilotfase ervaren, wat is hen bijgebleven en welke laatste ontwikkelingen hebben zij te melden over de vier overkoepelende thema’s? Als deelnemer is er ruim voldoende gelegenheid om je eigen ervaringen te delen en vragen te stellen.

Verder lezen

Na elk LKCAtelier publiceerden wij een inhoudelijke terugkoppeling, geschreven door Bea Ros:

Over LKCAtelier

Iedere donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur openen wij het online atelier om kennis op te doen, kennis te delen, te discussiëren over actuele issues. Check www.lkca.nl/lkcatelier voor alle data, thema’s en inhoudelijke terugkoppelingen.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.3 / 5. totaal 3

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ronald Kox
Ronald Kox
Functie: Leidinggevende Cultuureducatie
Expertise: curriculumontwikkeling
ronaldkox@lkca.nl
030 - 711 51 42
Bekijk alle experts
Deel dit artikel