LKCAtelier: De kracht van maken

Online kennisdeling en verdieping; een ontmoeting tussen experts en vakgenoten
Deel dit artikel
Wat kunnen we van makers leren? Wat leren we van hun manieren van werken? In dit LKCAtelier stellen we de maker en hoe makers werken centraal. De creatieve maker, de componist, de mediaontwerper, de beeldend kunstenaar.

Helaas is inschrijven niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl.

Arja Veerman (onderzoeker/ docent), Lenno Verhoog (mediaontwerper/studieleider), Wiam Al Zabari (filmmaker/docent) en Simona Kicurovska (grafisch ontwerper/docent) van de HKU vertellen hoe het hoe en waarom nemen je mee in het maakonderzoek van de HKU. Hoe en waartoe dient het, hoe is het verlopen en welke resultaten zijn er tot nu toe?

Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. Wie ben jij en hoe neem jij jezelf mee in je werk? Vanuit die context ga je aan de slag met een maakopdracht waarin je zelf een prototype ontwerpt. Een aantal ontwerpen bespreken we met elkaar en daarbij zoomen we in op het maakproces. We koppelen dit aan de 10 thema’s die zijn voortgekomen uit het maakonderzoek, en die taal geven om de opbrengsten met elkaar te bespreken.

Wat levert het je op?

Je krijgt inzicht in wat nodig is om tot maken te komen, hoe vertrouwen en veiligheid daarbij voorwaardelijk zijn en hoe je daar zelf een rol in kan spelen. Het zal je inspireren om in je eigen werkpraktijk mee aan de slag te gaan, gekoppeld aan wat je zelf al doet. Ook leer je dat er vele manieren van maken zijn, net zoals er vele manieren van leren zijn. In beide gevallen ben je zelf het vertrekpunt.

Leestips ter voorbereiding

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 22

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Eeke Wervers
Eeke Wervers
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: cultuur- en erfgoedinstellingen
eekewervers@lkca.nl
030 - 711 51 37
Bekijk alle experts
Deel dit artikel