LKCAtelier: Blended learning en cultuureducatie

Online kennisdeling en verdieping; een ontmoeting tussen experts en vakgenoten
Deel dit artikel

Waar gaat het nu echt over bij blended learning? Hoe kun je óók digitaal op een goede manier aandacht besteden aan kunst- en cultuureducatie? Barend Last, specialist blended learning, laat je op interactieve wijze kennis maken met het ontwerpen van online onderwijs.

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl.

Online onderwijs is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Daardoor is er een groeiende behoefte aan kennis en vaardigheden om online onderwijs goed te ontwerpen, ook voor kunst- en cultuureducatie. Barend Last neemt je mee in alle ins en outs rondom blended learning. Wat is de definitie? Welke misconcepties zijn er? En welke ontwerpprincipes geven richting bij het onderwijsontwerp? Met het oog op de toekomst, wanneer onderwijs op locatie niet langer begrensd is, staat hierbij blended learning centraal: de optimale combinatie van fysiek met online.

Inhoud en opbrengst

In zijn keynote vertelt Barend Last hoe je digitaal op goede wijze aandacht schenkt aan kunst- en cultuureducatie. Hij wisselt zijn verhaal af met interactieve opdrachten en discussies die in kleinere groepjes plaatsvinden. Vanzelfsprekend is er ook veel ruimte voor het stellen van vragen. Na deze middag weet je precies wat blended learning is en vooral ook wat niet. Ook ken je ontwerpprincipes die bij blended learning van belang zijn. En je hebt een eigen voorbeeld van kunst- en cultuureducatie uitgewerkt in een blended leerreis.

Ter voorbereiding

We vragen je onderstaand webinar te kijken, op te schrijven wat je hiervan geleerd hebt en die aantekeningen mee te nemen.
(Let op: onder het filmpje staan leestips)

Verdiepende leestips

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 21

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Chantal de Bonth-Vromans (zij/haar/haar)
Chantal de Bonth-Vromans (zij/haar/haar)
Functie: Leidinggevende Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs
chantaldebonth@lkca.nl
030 - 711 51 64
Marian van Miert (zij/haar/haar)
Marian van Miert (zij/haar/haar)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: primair onderwijs,speciaal onderwijs
marianvanmiert@lkca.nl
030 - 711 51 45
Bekijk alle experts
Deel dit artikel