LKCAtelier: Blended learning en cultuureducatie
Waar gaat het nu echt over bij blended learning? Hoe kun je óók digitaal op een goede manier aandacht besteden aan kunst- en cultuureducatie? Barend Last, specialist blended learning, laat je op interactieve wijze kennis maken met het ontwerpen van online onderwijs.
Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar EstherKoetse@lkca.nl.
Online onderwijs is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Daardoor is er een groeiende behoefte aan kennis en vaardigheden om online onderwijs goed te ontwerpen, ook voor kunst- en cultuureducatie. Barend Last neemt je mee in alle ins en outs rondom blended learning. Wat is de definitie? Welke misconcepties zijn er? En welke ontwerpprincipes geven richting bij het onderwijsontwerp? Met het oog op de toekomst, wanneer onderwijs op locatie niet langer begrensd is, staat hierbij blended learning centraal: de optimale combinatie van fysiek met online.
Inhoud en opbrengst
In zijn keynote vertelt Barend Last hoe je digitaal op goede wijze aandacht schenkt aan kunst- en cultuureducatie. Hij wisselt zijn verhaal af met interactieve opdrachten en discussies die in kleinere groepjes plaatsvinden. Vanzelfsprekend is er ook veel ruimte voor het stellen van vragen. Na deze middag weet je precies wat blended learning is en vooral ook wat niet. Ook ken je ontwerpprincipes die bij blended learning van belang zijn. En je hebt een eigen voorbeeld van kunst- en cultuureducatie uitgewerkt in een blended leerreis.
Ter voorbereiding
We vragen je onderstaand webinar te kijken, op te schrijven wat je hiervan geleerd hebt en die aantekeningen mee te nemen.
(Let op: onder het filmpje staan leestips)
Verdiepende leestips
- Blended leren ontwerpen Alles over tools, design en faciliteren
- Blended learning en onderwijsontwerp – Van theorie naar praktijk
- De transitie van offline naar online onderwijs (vooral de basisregels)
- Dossier Digitale didactiek
- Designing a Community of Inquiry in Online Courses
- Aantrekkelijk digitaal aanbod voor het onderwijs
- De transitie van offline naar online onderwijs
- Dossier digitaal erfgoed: praktijkvoorbeelden en tips
- Dossier Digitale didactiek
- Hoe zet je digitaal erfgoed succesvol in het onderwijs
- Beoordeel met de MILK-light zelf de kwaliteit van leermaterialen
- Tien pijlers van digitale didactiek
- Educatie toolkit: methodes & werkvormen uit de museum- en erfgoededucatie
- Werkplaats Onderwijsleertechnologie
- Auteursrecht en cultureel erfgoed: wat mag je gebruiken voor lesmateriaal? En hoe doe je dat?

