Present: inspiratie- en interactiedag voor kunsteducatie vo

Deel dit artikel
Ben jij gepassioneerd over kunsteducatie? Meld je dan aan voor Present, hét evenement dat de brug slaat tussen kunstenaars, cultuurcoördinatoren en kennispartners als LKCA en CJP.  

Ontmoeten & Beleven, Meedoen & Meemaken

Tijdens deze bijeenkomst kaarten we belangrijke onderwerpen binnen kunsteducatie in het voortgezet onderwijs aan. Kunsteducatie naar een hoger niveau tillen: dat is wat we willen met Present. Samen de mogelijkheden en uitdagingen in het veld verkennen en streven naar vernieuwing en verbetering. Door kritische gesprekken te voeren over onderwerpen die er echt toe doen binnen kunsteducatie in het vo, en door ideeën uit te wisselen.

Welke route spreekt jou aan?

Een combinatie tussen inspiratie en interactie: drie boeiende thema’s wachten op jouw ontdekking tijdens Present. Als deelnemer krijg je de vrijheid om je eigen route uit te stippelen. Kies uit een meeslepende voorstelling, een workshop die je creativiteit aanwakkert, en een boeiend themagesprek dat ertoe doet.

Route Diversiteit
Van LHBTIQ+ tot cultuur, van praktijkonderwijs tot promotor, wat kan kunsteducatie betekenen rondom diversiteit?

Route Oud versus Nieuw
Van baby tot bejaard, van neo-classicisme tot NFT. Vernieuwing en innovatie versus ambacht en gevestigde orde. Wat betekent oud en nieuw binnen kunsteducatie?

Route Online
Veelbesproken maar nog niet over uitgepraat: de invloed van social media en ons overige online bestaan in onderwijs. Wat kan kunsteducatie daarmee?

Programma

Tussen 10.00 en 16.00 neem je deel aan drie rondes van 60 minuten:

1 x De Etalage: een mooie voorstelling van IUDK
1 x De Maakplaats: kies één van de drie workshops van Kleinkunstig
1 x De Blikopener: een themagesprek tussen docenten, artiesten, kunstenaars, decanen en kennispartners van de kunsteducatiesector. Geleid door Sarah Evers. Met bijdragen van Ronald Kox van LKCA en cabaratier/workshopleider Tom Lash in het panel.

Tussendoor is er ruimte voor een lekkere lunch en aansluitend een gezellige borrel.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Deel dit artikel