Cultural Learning Open Curriculum Kit - CLOCK

CLOCK is de non-formele leerweg culturele ondernemers, organisaties en praktijkbeoefenaars en autodidacte kunstprofessionals.

CLOCK is een internationale community van non formals  in de culturele en creatieve sector, actief in negen Europese landen, waaronder Nederland. Zij staat voor het leren van en met elkaar.

De community gaat uit van de erkenning van vaardigheden, kennis en ervaring opgedaan in de praktijk. CLOCK wil deuren openen voor gecertificeerde kandidaten en brengt de formele en de non-formele wereld dichter bij elkaar. 

BOOTCAMP CLOCK OP 16, 17 EN 18 APRIL 2019. Wees snel: CLOCK sponsort de eerste tien kandidaten!


  • CLOCK toont het niveau van praktijkbeoefenaars aan
  • CLOCK certificeert op het niveau van sector expert (master), associate degree (HBO) en advanced trainee (MBO, VAVO, Havo)
  • CLOCK draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van praktijkbeoefenaars
  • CLOCK draagt bij aan diversiteit in het werkveld
  • CLOCK stimuleert talent- en loopbaanontwikkeling
Meer informatie over CLOCK : www.clockyourskills.com  www.cultuurcollege.nl/clock

Bootcamp CLOCK op 16, 17 en 18 april 

Op  16, 17 en 18 april vindt de bootcamp CLOCK plaats. De eerste tien kandidaten die zich inschrijven voor Bootcamp CLOCK worden gesponsord. Certificering kost 1500 euro. De eerste tien aangemelde kandidaten betalen slechts 500 euro eigen bijdrage.

Wie kan meedoen?

Ervaren praktijkbeoefenaars die hun CV willen upgraden kunnen meedoen. In de driedaagse CLOCK Bootcamp in april 2019 behaal je je certificaat.

Hoe werkt CLOCK certificering?

Kandidaten bouwen online hun portfolio op en geven daarmee anderen inzicht in hun professioneel niveau.

  • Met vijf jaar praktijkervaring en tenminste vier projecten uitgevoerd in de laatste twee jaar, kun je opgaan voor Europese certificering via het SCQF (Scottish Credit and Qualifications Framework). CLOCK  valideert op drie niveaus: sector expert (master), associate degree (HBO), advanced trainee (MBO, VAVO, Havo). Het masterniveau is Engelstalig.
  • Je krijgt ondersteuning van mentoren face to face, via skype, mail en telefoon.

Vragen en aanmelding

Voor vragen en aanmelden neem je contact op met maribel.cocoperez@rozet.nl , angelaverdurmen@cultuuroost.nl en  clockyourskills@lkca.nl.

Partners

In Nederland werken LKCA, CultuurOost en Rozet samen aan de doorontwikkeling en implementatie van CLOCK.

Extra informatie 

Maribel Coco Pérez (Kunstbedrijf Arnhem) vertelt hieronder over de toolkit voor non-formeel leren en hoe jonge kunstprofessionals zich autonoom kunnen verbinden aan de formele kunsteducatieve wereld.

Meer lezen


vt

contact

naamAmalia DeekmanfunctieSpecialist Onderzoektelefoonnummer030 711 51 34e-mailamaliadeekman@lkca.nl