Overzicht scholing CKV nieuwe stijl

Met ingang van schooljaar 2017/2018 geldt een nieuw examenprogramma voor CKV havo/vwo. Wat verandert er? Wat zijn consequenties voor lessen, leerlingen, de rol van culturele instellingen? Een overzicht van studiedagen, bijeenkomsten en nascholingen over het nieuwe vak.

6 maart 2019
Art Based Learning / Cultuurcollege en ArtEZ

Scholing die CKV-docenten in staat stelt hun leerlingen goed naar kunst te leren kijken en te begeleiden in een persoonlijk onderzoeksproces (leren van kunst in plaats van over kunst). Deze scholing bestaat uit een mix van digitaal en fysiek onderwijs. De fysieke bijeenkomsten zijn bij Kunsthal KAdE in Amersfoort en de tweede lesdag is op 27 maart 2019. 
Meer info

4 april en 4 juni 2019
Het nieuwe CKV in de praktijk / Vrije Universiteit Amsterdam

Op deze studiedag voor CKV-docenten staat de praktijk van CKV centraal. Hoe geef je vorm aan het vak, aan de verschillende domeinen? Waar loop je tegenaan, hoe geef je handen en voeten aan 'de onderzoekende houding'?
Meer info

20 juni 2019 (film), 29 oktober 2019 (bouwkunst)
CKV en kunstdiscipline / Vrije Universiteit Amsterdam

Vervolg op studiedag ‘Het nieuwe CKV in de praktijk’ van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hoe werk je concreet in een lessenreeks voor film of bouwkunst aan ‘verkenning, verbreding, verdieping en verbinding’? En aan een culturele activiteit van die discipline? Hoe stimuleer je leerlingen om onderzoekend naar een speelfilm of gebouw te kijken?
Meer info over studiedag film
Meer info over studiedag bouwkunst