Speciale (na)scholing

Overzicht van (na)scholingen op het gebied van cultuureducatie in het speciaal onderwijs.

De kunst van de beperking

Bijscholingscursus voor kunstvakdocenten en makers uit het kunstonderwijs en kaderopleidingen die (gaan) werken met mensen met een beperking. De cursus is zowel gericht op inclusieve groepen - mensen met en zonder handicap - als exclusieve groepen. De cursus is in 2012 ontwikkeld door Kunstfactor, een van de rechtsvoorgangers van het LKCA, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst. 

De cursus wordt momenteel niet aangeboden. Wil je de cursus gaan aanbieden, neem dan contact op met Hans Noijens.

Stichting Tamino 

Stichting Tamino wil dat alle kinderen en jongeren met een beperking op school structureel in aanraking komen met kunsteducatie en dat zij in de vrije tijd voldoende toegang hebben tot kunsteducatie. Tamino geeft trainingen, workshops en nascholing voor professionals uit de kunst en cultuursector en het speciaal onderwijs om te zorgen voor beter en meer kunstonderwijs voor speciale doelgroepen.
Stichting Tamino

Plein C | Cultuurdocent in het speciaal onderwijs

Nascholing cultuuraanbieders, kunstenaars en kunstdocenten met ervaring in het reguliere onderwijs, die willen werken in het speciaal onderwijs en hiervoor zelf lessen willen ontwerpen. De scholing omvat zes bijeenkomsten met aandacht voor algemene informatie over het speciaal onderwijs (zoals de verschillende clusters) en het ontwerpen van een lessenserie toegespitst op een doelgroep die je tijdens een korte stage in de praktijk gaat brengen. Ook is er aandacht voor specifieke docentvaardigheden. Je wordt begeleid door een cultuurdocent met veel ervaring in het speciaal onderwijs.
Cultuurdocent in het speciaal onderwijs

Plein C + Stichting Tamino | Cultuurdocent - Hoofdmodule Speciaal onderwijs

Scholing voor ervaren cultuuraanbieders die zich willen verdiepen in het speciaal onderwijs.  De nascholing Cultuurdocent is ontwikkeld door Plein C. Voor de hoofdmodule heeft Plein C samengewerkt met Stichting Tamino.
Cultuurdocent | Hoofdmodule Speciaal onderwijs