Wat heb ik nog te leren als koorleider of -dirigent?

datum:
14 juli 2018
locatie:
UCK. Domplein 4, Utrecht
tijd:
14.00 - 17.00 uur
prijs:
gratis (aanmelden noodzakelijk)
partners:
Stuurgroep Zingen Lekker Belangrijk

Ben je als koordirigent of koorleider nog niet uitgeleerd en wil je samen met andere collega’s aan je ontwikkeling werken? Wil je zelf invulling kunnen geven aan vorm en inhoud van die ontwikkeling? Wil je onderzoeken of er onderwerpen zijn die vragen om een gezamenlijke aanpak? Dan is een Community of Practice misschien een mooie vorm!

Community of Practice?

Een Community of Practice is een groep van professionals die met elkaar leert en ontwikkelt en zelf bepaalt wat er geleerd wordt en hoe dat gebeurt. Ze doen dit niet zomaar en vrijblijvend, maar vanuit een wederzijdse betrokkenheid, bij hun praktijk en bij elkaar. Al sinds de jaren ‘90 vindt professionalisering plaats in CoP’s maar in de koorwereld is het nog weinig bekend. En omdat we van koordirigenten regelmatig de behoefte aan uitwisseling en ontmoeting horen, willen we onderzoeken of CoP’s in die behoefte kunnen voorzien.    

Issues in jouw praktijk

In de bijeenkomst gaan we op zoek naar wat een CoP kan opleveren, wat nodig is voor het starten van een CoP voor koordirigenten en wat een slimme aanpak is. Inventarisatie van de issues jouw eigen praktijk en onderzoeken hoe je daar in een CoP-vorm mee verder kunt komen. Sibrenne Wagenaar leidt de bijeenkomst. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van leerprocessen en het starten van communities.

Organisatie

LCKA organiseert de bijeenkomst in Utrecht, namens de Stuurgroep 'Zingen Lekker Belangrijk'. De datum van 14 juli is gekozen omdat het de laatste dag van de Kurt Thomas-cursus is.

Programma

De bijeenkomst is van 14.00 tot 17.00u, en vindt plaats bij het UCK, Domplein 4.
Om 17.00 is er een afsluitende borrel. Aansluitend is het mogelijk om de slotpresentatie van de Kurt Thomascursus te bezoeken, in de Nicolaikerk, 19.00 uur. 

Aanmelding

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden is noodzakelijk. Stuur uiterlijk 1 juli een mail naar: MaryanHess@lkca.nl

contact

Hans Noijens
naamHans NoijensfunctieSpecialist Cultuurparticipatietelefoonnummer030 711 51 60e-mailhansnoijens@lkca.nl