Mini-congres Beleid voor de vrije tijd

datum:
17 januari 2018
locatie:
Theater De Omval in Diemen
partners:
Kunst In Sport (KIS) Diemen, Sport en Cultuur Samen Sterker

Mini-congres Beleid voor de vrije tijd
Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart stond op dit mini-congres integraal vrijetijdsbeleid centraal. Een middag vol praktijkvoorbeelden voor wethouders, ambtenaren, sport- en cultuuraanbieders, bestuurders en ieder die werk wil maken van een samenhangend sportief en sociaal-cultureel beleid. Lees het verslag!

Integraal vrijetijdsbeleid

Integraal vrijetijdsbeleid: wat verstaan we daaronder? De wensen en behoeften van de consument staan centraal. Want iedereen heeft zijn eigen voorkeuren: ouderen willen iets anders doen in hun vrije tijd dan de jongeren. De een wil vrienden ontmoeten en samen lol maken, de ander wil fit en lenig blijven of een nieuw muziekinstrument gaan bespelen.

Bestuurders moeten de wensen van hun klanten goed leren kennen om daar het sport- en cultuuraanbod op af te stemmen. Integraal beleid maakt dit mogelijk. Dat is het ideaal, maar de praktijk is weerbarstig. Dat leren we op het mini-congres Beleid voor de vrije tijd. Hoewel, verschillende praktijkvoorbeelden laten op deze middag zien hoe het wél kan.

Praktijkvoorbeelden

Drie voorbeelden uit België van Démos

The Granny Hiphop Crew: bewegen voor ouderen

De Hall of Fame Tilburg: plek voor iedereen

Voetbalvereniging SDZ: Voorbeeld van een betrokken vereniging

De transformatie van het Zuilens Fanfare Corps in Utrecht

Theater Diemen

In het hart van Diemen organiseert directeur Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van theater De Omval, jaarlijks het festival Kunst in Sport (KIS). Dit is 17 januari 2018 het podium voor het mini-congres Beleid voor de vrije tijd van de stuurgroep Sport en Cultuur samen Sterker.

contact

Claudia Marinelli
naamClaudia MarinellifunctieSpecialist cultuurparticipatietelefoonnummer030 711 51 35e-mailClaudiaMarinelli@lkca.nl