Presentaties van projecten - Nederland

(voertaal Nederlands)

United bij Music

Lees meer

United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Het doel van de stichting is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. United by Music heeft drie bands met diverse zangers en zangeressen. Met groot enthousiasme brengen de artiesten verschillende nummers in de blues- en swingstijl gecombineerd met boogie woogie. Sinds 2005 is United by Music uitgegroeid tot een internationaal succes met stichtingen in Nederland, Noorwegen en de Verenigde Staten. 

Joris van WijngaardenOprichter en voorzitter Joris van Wijngaarden vertelt over het ontstaan, de werkwijze en ambities van de stichting.

unitedbymusic.nl


My Breath my Music

Lees meer

My breath my music wil mensen met een zware lichamelijke handicap de mogelijkheid bieden om muziek te maken, onder andere door middel van zelf ontwikkelde elektronische instrumenten, zoals de Magic Flute. De grootste doelgroep wordt gevormd door mensen met een spierziekte, maar ook andere mensen met een handicap zijn van harte welkom. De Stichting wil laten zien dat je met behulp van elektronica toch muziek kunt maken en dat het bijdraagt aan de training van de longen. Kinderen uit de doelgroep kunnen een elektronisch instrument in bruikleen krijgen. Ook worden lesmethodes ontwikkeld en workshops en demonstraties gegeven. Verder kunnen mensen met een handicap advies krijgen over welk elektronisch instrument zij zouden kunnen bespelen. 

Ruud van der Wel & Karin van DijkRuud van der Wel, initiatiefnemer van My breath my music en Karin van Dijk, ambassadeur en bestuurslid vertellen over de werkwijze van de stichting. 

mybreathmymusic.comJostiband

Lees meer

In het Jostiband Orkest leren zo’n 140 mensen met een verstandelijke beperking een instrument bespelen. Samen met anderen. Aan alles merk je dat ze veel plezier hebben. Aan de gebbetjes tussendoor, de lach op hun gezichten en stralende ogen. Het Jostiband Orkest is een sociaal gebeuren waar iedereen naar uitkijkt. De muzikanten hoeven geen moeilijke muzieknoten te kunnen lezen. Het orkest heeft een manier gevonden waarmee iedereen muziek kan maken: muziek lezen met kleuren. Inmiddels gebruiken meer dan 1.000 instellingen, orkesten en muziekscholen deze methode.

Lyan VerburgLyan Verburg, orkestleidster Jostiband Orkest vertelt over de ontwikkeling van de Jostiband.

jostiband.nlNederlands Gebarenkoor

Lees meer

Het Nederlands Gebarenkoor is in 2011 opgericht als activiteit van de Stichting Plotsdo-ven op initiatief van Peter Raggers. Hij werd daarbij artistiek bijgestaan door Erika Zeegers-van der Weide. Het koor is in Nederland het eerste en enige in zijn soort en de leden komen uit het hele land. Het koor treedt op door heel het land, met muziek, zonder stem en met ondersteunende gebaren (NmG), aangevuld met elementen uit de NederlandseGebarentaal (NGT). Op die manier wil het mooie programma’s brengen en bekendheid geven aan gebarentaal en aan doofheid en slechthorendheid.

Betty Kooij en Siska Ursem, GebarenkoorBetty Kooij (rechts) en Siska Ursem, voorzitter en secretaris van het Nederlands Gebaren Koor, geven tekst en uitleg bij de werkwijze. 
nederlandsgebarenkoor.nl