Raad van Toezicht LKCA

Een kort cv van onze leden van de Raad van Toezicht: Karin Visser (voorzitter), Gerrit Kamstra (vicevoorzitter), Marco Engel (financiële commissie), Najiba Abdellaoui en Nicolle van Lith.

Karin VisserKarin Visser is lid van het college van Bestuur van ROC de Leijgraaf. Voorheen was zij adjunct directeur bij NOC*NSF en daarvoor was zij werkzaam in het hoger onderwijs in de disciplines Finance, Control en HRM. Sinds 17 oktober 2013 is Karin lid van de Raad van Toezicht van het LKCA.


Najiba Abdellaoui

Najiba Abdellaoui is onderneemster, communicatie adviseur bij de TU Delft en docent creatief schrijven bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). In 2008 verscheen haar eerste kinderboek ‘Nasim en Natalie’, dat ze samen met auteur Pieter Feller schreef. In dat jaar won ze bovendien als eerste vrouw het Nederlands Kampioenschap Poetry slam. Inmiddels heeft ze op podia in Londen, Antwerpen, Madrid, Berlijn, Parijs en New York gestaan. Najiba heeft International Business gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en bestuursfuncties bekleed binnen de Netwerkorganisatie TANS en de charitatieve instelling Share a Smile. Sinds 20 maart 2017 is ze lid van de Raad van Toezicht van het LKCA.

Gerrit KamstraGerrit Kamstra werkt bij de provincie Drenthe als projectleider cultuur en economie. Sinds 17 augustus 2012 is hij lid van de Raad van Toezicht van het LKCA.


Nicolle van LithNicolle van Lith is opgeleid aan de Fontys Dansacademie. Daarnaast volgde ze nog twee opleidingen op het gebied van onderwijs (PABO)  en onderwijs innovatie. Nicolle heeft o.a. gewerkt bij verschillende Centra voor de Kunsten, gemeente Delft en had haar eigen stichting Kraak waarmee ze theaterdans voorstellingen maakte voor en met jongeren. In haar huidige baan bij de Provincie Limburg combineert Nicolle podiumkunsten en cultuureducatie beleid met het actief voeren van een lobby in Den Haag voor beide onderwerpen. Het bereikbaar maken en houden van kunst en cultuur voor een groot publiek van Limburg tot Groningen is haar grootste drijfveer in de volle overtuiging dat kunst en cultuur iets wezenlijks bijdraagt aan ieders leven en hoe we omgaan met elkaar. Nicolle is lid van de RVT van het LKCA sinds maart 2017, daarnaast is zij bestuurslid van Junior Kamer Roermond.  

Marco Engel

Marco Engel is sectiehoofd Finance - Business Control en Organisatieadvies bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB). Marco heeft brede leidinggevende ervaring met het optimaliseren, ontwikkelen en implementeren van processen en structuren op zowel strategisch als operationeel niveau. En ruime kennis en ervaring als eindverantwoordelijke op het gebied van bedrijfsvoering, projectmanagement, HR, financiën, verandermanagement en organisatieontwikkelingen. Sinds maart 2018 is Marco lid van de Raad van Toezicht en de Financiële Commissie van het LKCA. Daarnaast is hij lid van de kunstcommissie van DNB (sinds 2012).


Download het rooster van aftreden

Blijf op de hoogte

Volg ons op Twitter en Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsservice of voor een van onze speciale nieuwsbrieven.

Inschrijven nieuwsservice

Doe mee

Deel je visie en wissel kennis en ervaringen uit via de LKCA-website of via onze LinkedIngroepen, zodat anderen in de sector van je inbreng kunnen profiteren. Er zijn LinkedIngroepen rond diverse thema’s en voor diverse doelgroepen.

Onze LinkedIngroepen