Raad van Toezicht LKCA

Een kort cv van onze leden van de Raad van Toezicht: Nicolle van Lith (voorzitter), Gerrit Kamstra (vicevoorzitter), Najiba Abdellaoui, Ronald Klamer en Bas Meijer.

Nicolle van LithNicolle van Lith (voorzitter) is opgeleid aan de Fontys Dansacademie. Daarnaast volgde ze nog twee opleidingen op het gebied van onderwijs (PABO)  en onderwijs innovatie. Nicolle heeft o.a. gewerkt bij verschillende Centra voor de Kunsten, gemeente Delft, Provincie Limburg en had haar eigen stichting Kraak waarmee ze theaterdans-voorstellingen maakte voor en met jongeren. Sinds januari 2019 heeft Nicolle haar eigen adviesbureau voor culturele vraagstukken en is ze zakelijk leider van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Het bereikbaar maken en houden van kunst en cultuur voor een groot publiek van Limburg tot Groningen is haar grootste drijfveer in de volle overtuiging dat kunst en cultuur iets wezenlijks bijdragen aan ieders leven en aan de manier waarop we met elkaar omgaan. Nicolle is lid van de Raad van Toezicht van het LKCA sinds maart 2017, daarnaast is zij voorzitter van het Makershuis Tilburg.

Najiba Abdellaoui

Najiba Abdellaoui is ondernemer, communicatie-adviseur bij de TU Delft en docent creatief schrijven bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). In 2008 verscheen haar eerste kinderboek ‘Nasim en Natalie’ dat ze samen met auteur Pieter Feller schreef. In dat jaar won ze bovendien als eerste vrouw het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Inmiddels heeft ze op podia in Londen, Antwerpen, Madrid, Berlijn, Parijs en New York gestaan. Najiba heeft International Business gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en bestuursfuncties bekleed binnen de Netwerkorganisatie TANS en de charitatieve instelling Share a Smile. Sinds 20 maart 2017 is ze lid van de Raad van Toezicht van het LKCA. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van Museum Rotterdam (sinds 2018).

Gerrit KamstraGerrit Kamstra werkt bij de provincie Drenthe als projectleider cultuur en economie. Sinds 17 augustus 2012 is hij lid van de Raad van Toezicht van het LKCA.


Ronald KlamerRonald Klamer werkt in de podiumkunsten als producent, regisseur, dramaturg en theaterprogrammeur (o.a. voor Carré). Hij heeft samen met Hans Croiset toneelgezelschap Het Toneel Speelt opgericht dat zich toelegde op oorspronkelijk Nederlandstalig repertoire-toneel. Hij maakte deel uit van de artistieke leiding van het Publiekstheater (het latere Toneelgroep Amsterdam nu ITA) en was artistiek leider van Toneelgroep Globe (Eindhoven). Hij regisseerde o.a. bij FAct en de Toneelschuur in Haarlem. Voor Carré maakte hij in 2016 100 jaar Toon, in 2017 Wim Sonneveld Gala en in 2018 Annie M.G. in Carré, uitgezonden door AVROTROS.

Bas MeijerBas Meijer is financieel manager en concerncontroller bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland. Zijn ervaring heeft hij opgedaan in diverse financiële beleids- en adviesfuncties, met name in de (semi-)publieke sector. Daarnaast is hij al jaren actief als vrijwilliger, bestuurder en toezichthouder bij maatschappelijke organisaties. Momenteel is hij actief als voorzitter van het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking. Daarvoor was hij onder meer gemeenteraadslid in Utrecht, lid van de raad van toezicht van stichting Al Amal en voorzitter van de regionale Dierenbescherming. Sinds december 2018 is hij lid van de Raad van Toezicht van het LKCA.

Download het rooster van aftreden

Blijf op de hoogte

Volg ons op Twitter en Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsservice of voor een van onze speciale nieuwsbrieven.

Inschrijven nieuwsservice

Doe mee

Deel je visie en wissel kennis en ervaringen uit via de LKCA-website of via onze LinkedIngroepen, zodat anderen in de sector van je inbreng kunnen profiteren. Er zijn LinkedIngroepen rond diverse thema’s en voor diverse doelgroepen.

Onze LinkedIngroepen