Studenten Zadkine aan de slag in culturele sector

11 juni 2019

Mbo-studenten van ROC Zadkine kunnen volgend schooljaar praktijkervaring opdoen bij culturele instellingen in Rotterdam.

Met een pilot die in september 2019 van start gaat, hopen Zadkine en negen culturele instellingen in Rotterdam samen meer leerwerkplaatsen in de culturele sector te creëren voor mbo-studenten. Het gaat om studenten die geen creatieve opleiding doen, maar bijvoorbeeld een opleiding tot gastvrouw of verkoper. Zadkine en de betrokken instellingen willen hiermee laten zien dat werken in de cultuursector niet alleen maar ‘op het podium’ gebeurt, maar juist ook daaromheen.

Aansluiten bij eigen opleiding

De mbo-studenten gaan aan de slag met een praktijkopdracht die aansluit bij hun eigen beroepsopleiding. Denk bijvoorbeeld aan een student van de opleiding medewerker marketing die een marketingplan maakt voor een nieuwe tentoonstelling. 

De pilot is een samenwerking tussen Zadkine en Theater Rotterdam, Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Jeugdtheater Hofplein, IFFR, Maas, Tent, Witte de With en SKVR. 

Bron: Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam